Home Wonen Tips om je woonkamer in te richten met een klein budget

Tips om je woonkamer in te richten met een klein budget

Door Marieke
Woonkamer inrichten met een klein budget

Een verhuizing kost veel geld. Ook je huis opknappen kost veel geld. En dat geld heeft niet iedereen zomaar op zijn of haar spaarbankboekje staan. Als het gaat om het inrichten van je huis, dan kun je best wel wat besparen. In dit artikel geven wij je 7 manieren om je huis in te richten van een klein budget.

Tip 1: Tweedehands meubels

Tweedehands meubels zijn vaak nog heel goed. Op Marktplaats, een verkoopgroep of Facebook of bij een kringloopwinkel zijn vaak nog heel goede meubels voor een leuke prijs te vinden. Ga wel altijd kijken, en bekijk de meubels goed of ze inderdaad nog in een goede staat zijn. De verkopers kunnen wel zeggen dat bijvoorbeeld een bank nog heel goed is, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ga niet altijd zomaar uit wat men over het meubelstuk zegt, maar kijk zelf ook altijd goed. Goedkoop kan immers ook duurkoop worden.

Tip 2: Zoek naar aanbiedingen

Winkels als de Leen Bakker, Kwantum, Jysk, enz, hebben vaak heel leuke meubels voor een leuke prijs. Fijn dat je beschikt over een klein budget. Bovendien zijn deze meubels ook vaak in de aanbieding. Weet je van tevoren al dat je binnenkort een nieuwe bank (bijvoorbeeld) nodig hebt? Zoek dan alvast een leuke uit, ga proef zitten in de winkel en houd vervolgens de website van deze winkel goed in de gaten. En zodra het meubelstuk in de aanbieding is, ben jij er als eerste bij.

Tip 3: Minder is meer

Je hoeft je huis niet vol te zetten met prullaria of vol te stampen met meubels. Je kunt beter voor een minimalistische look gaan. Dat scheelt je enorm veel geld, maar het ziet er bovendien opgeruimder en netter uit in je huis.

Tip 4: Vraag stekjes van planten

Hou jij ook zo van planten in je huis? Maar, planten zijn best een kostenpost. Wist je dat heel veel planten makkelijk te stekken zijn? Vraag aan je ouders, vrienden, familie of andere kennissen een stekje van een plant. Deze stekjes groeien in een paar maanden uit tot een prachtige plant. En zo heb je heel goedkoop toch een aantal prachtige planten in huis. Bovendien is het ook nog eens superleuk om je kleine baby op te zien groeien tot een prachtige grote plant die staat te shinen in je woonkamer!

Lees ook: Kamerplanten verzorgen; zo doe je dat (niet)!

Met een klein budget je woonkamer inrichten

Tip 5: Uitverkoop in woonwinkels

Veel winkels houden met regelmaat een uitverkoop van showmodellen. Deze showmodellen hebben als voorbeeld in de winkel gestaan. Bij de wisseling van een seizoen gaan oude modellen uit het assortiment en showmodellen worden tegen een leuke prijs aangeboden. Houd in de gaten wanneer een woonwinkel deze showmodellen in de verkoop zet en sla vervolgens je slag!

Tip 6: Ga voor kwaliteit

Neem bijvoorbeeld de vloer; je kunt veel goedkope soorten laminaat kopen. Echter, goedkoop kan ook duurkoop zijn. Soms is het verstandig om net even wat duurder te kiezen en daarmee ook voor een betere kwaliteit. Zo is je vloer minder snel aan vervanging toe en heb je er langer plezier van! En ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Tip 7: DIY

Pinterest is je grootste vriend als het gaat om opdoen van inspiratie. Heel veel dingen kun je zelf maken. Snuffel een op Pinterest voor decoratie voor aan de muur, voor een bijzettafeltje of voor andere ideeën en maak ze zelf. Nog een leuke bezigheid ook. Tip: Verkijk je niet op de kosten van de materialen die je nodig hebt.

Heb jij nog tips om je woonkamer in te richten met een klein budget?

Lees ook: 5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer
Lees ook: Een industrieel interieur; 6 tips

Related Posts