Home Wonen Tips om je huis klaar te maken voor de zomer

Tips om je huis klaar te maken voor de zomer

Door bouwsuper
Tips om je huis klaar te maken voor de zomer

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je huis klaar te maken voor het lekkere weer. In dit artikel lees je een aantal tips die zeker van pas kunnen komen. Laten we daarom snel beginnen!

#1.  Opruimen

Allereerst is het belangrijk om alle winterse en herfstige decoraties die jij nog in huis hebt staan op te bergen. Zorg dat je een aantal dozen hebt, zodat je dit allemaal op zolder kunt bewaren. Op die manier kun je het altijd nog een keer gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan donkere accessoires, zoals kaarsenhouders, of kussenhoesjes die meer bij de winter of herfst passen. Bewaar dit allemaal goed, maar zorg wel dat het uit je woonkamer is, want in de zomer gaan we meer gebruik maken van lichte kleuren!

#2. Buitenkant

Zorg ook dat de buitenkant van jouw huis er netjes en verzorgd eruitziet. Het eerste dat mensen namelijk zien is de voorkant en de oprit van je huis. Zorg ervoor dat de voortuin netjes in orde is, maar ook dat de dakpannen mooi liggen. Is het tijd voor vervanging? Zorg er dan snel voor dat je dit regelt, want dan is het vooraanzicht weer netjes en heb je ook minder kans op lekkages van kapotte dakpannen.

#3. Meer opties voor je dak

Er zijn uiteraard nog meer opties als het gaat om dakpannen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire soort: betonnen dakpannen. Dit is betaalbaar, maatvast en daarnaast is er een groot assortiment aan kleuren. Kijk daarom goed naar wat er mooi staat op jouw dak en creëer een stijlvolle uitstraling met betonnen dakpannen. Daarnaast is het ook heel fijn dat deze soort gemakkelijk te leggen is vanwege de maatvastigheid. Heel handig dus!

#4. Keuken

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar door een aantal items toe te voegen in de keuken krijg je direct een zomerse sfeer. Leg een mooie fruitmand op het aanrecht met heerlijke verschillende soorten fruit erin, gebruik kleur in de keuken en haal zomerse theedoeken en handdoeken in huis. Vergeet ook het servies niet en haal bordjes en kopjes met kleurrijke prints. Hierdoor krijgt jouw keuken gelijk een frisse look.

#5. Tuin

Last but not least: de tuin! Maak jouw tuin of balkon klaar om lekker te kunnen genieten deze zomer. Haal een lounge set, tafel, stoelen en een barbecue en jij bent klaar om te relaxen met de warme dagen. Kleed het extra leuk aan met een aantal accessoires, zoals kussens op de bank en een plaid. Op die manier oogt het gelijk sfeervol en gezellig.

Hoogste tijd dus om jouw huis van buiten én binnen klaar te maken voor de zomer. Heel veel succes en geniet van het lekkere weer!

Related Posts