Home RuimteZolder Tips voor het creëren van ruimte op zolder

Tips voor het creëren van ruimte op zolder

Door bouwsuper

De zolder biedt over het algemeen een beperkte hoeveelheid ruimte. Dankzij het schuin aflopende dak is er weinig ruimte om praktisch te gebruiken: de zijkanten zijn te laag om onder te kunnen staan. Toch kun je heel wat meer met een zolder dan je zou denken. Met wat simpele trucjes en deze praktische tips, haal je het maximale uit je zolderruimte.

1.      Kastruimte

De lage kanten aan de zijkant van je zolder worden weinig gebruikt omdat je er niet kunt staan. Toch is deze ruimte ideaal te gebruiken als kastruimte. Door er een op maat gemaakte inbouwkast in te monteren liggen je spullen uit het zicht, terwijl je er toch gemakkelijk bij kunt. De ruimte wordt handig benut en je houdt meer ruimte in het midden over voor andere dingen.

2. Heldere kleuren

De zolder is vaak een wat benauwende ruimte omdat er niet zoveel aandacht wordt gegeven aan de afwerking. Je kunt de sfeer er al heel wat aangenamer maken door de zolder in heldere, lichte kleuren af te werken. Zo kun je er ook voor het oog meer ruimte creëren, zonder dat je er veel werk van hebt.

3. Veel lichtinval

Een andere oplossing die wonderen doet: zorg voor veel lichtinval. Heb je al een dakraam, hou dat dan regelmatig schoon. Heb je nog geen dakraam, dan wordt het tijd er een in te bouwen. Door de natuurlijke lichtinval wordt de ruimte groter, warmer en gezelliger.

4. Inrichting

De inrichting van de zolder moet eenvoudig en overzichtelijk zijn. Het liefst kies je voor zo weinig mogelijk meubels, want drukte zorgt ervoor dat de ruimte kleiner lijkt dan ze is. Kies dus voor de methode ‘less is more’: beter weinig meubels die smaakvol in de ruimte passen dan veel meubels die eruit puilen en je claustrofobie bezorgen.

5. Decoraties

Kies voor leuke decoraties om de ruimte gezelliger te maken. Niet in de laatste plaats de raamdecoratie van je dakraam! Bijvoorbeeld VELUX rolgordijnen of  VELUX plissegordijnen helpen om de ruimte een stuk aangenamer en gezelliger te maken. Door te kiezen voor de juiste decoraties wordt de ruimte niet alleen gezelliger, maar ook een meer alledaagse leefruimte.

De zolder wordt met deze praktische tips omgetoverd in een prachtige extra slaapkamer. Door de balans van kleuren, lichtinval en meubilair te zoeken, creëer je een gezellige ruimte. Geen claustrofobie en geen ongebruikte ruimte: in de ideale zolderkamer wordt elke centimeter goed benut, maar blijft het tegelijkertijd gezellig!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.