Home Klustips Tips bij het bouwen van mooie badkamer

Tips bij het bouwen van mooie badkamer

Door bouwsuper

De badkamer is een essentieel onderdeel van je woning. Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht, dan is dit een ruimte die je vaak als eerste aanpakt. Hoe eerder de badkamer af is, hoe sneller je ook in je nieuw gekochte woning kunt gaan wonen. Bruikbare tips zijn natuurlijk altijd handig bij het mooi maken van een badkamer!

De voorbereiding

Natuurlijk begin je met de voorbereiding en financiering van je badkamer. Wat zijn precies je wensen? Hoe groot is je budget? En is er een eventuele financiering mogelijk? Mocht je je plannen uitgewerkt hebben, vraag dan diverse offertes op bij verschillende aannemers. Kies voor een aannemer dat een totaalprijs rekent. Je bent dan namelijk het meest voordelige uit.

De praktische werkzaamheden

Voordat jij je oude badkamer gaat slopen, is het belangrijk om water en licht af te sluiten. Verwijder of verleg oude leidingen, of vervang ze door nieuwe leidingen. Het is belangrijk dat alles geaard is in de badkamer, zowel de vloer als de stopcontacten. Je bent altijd onderaan met werken en je werkt naar boven toe. Het plafond doe je daarom als laatst.

Na het monteren van al het sanitair, kun je met de afwerking aan de slag gaan. Tijdens de afwerking van de badkamer kun je het schilderwerk verrichten en de kranen monteren. Je kunt kastjes en tafels in de badkamer gaan plaatsen, net als mooie accessoires om je badkamer op te vrolijken.

Een mobiele douche

Mocht je al een tijdje beschikken over een woning en is je huidige badkamer aan verbouwing toe, dan kun je heel gemakkelijk thuis blijven douchen. Dit is te realiseren door te kiezen voor een mobiele douche. Deze kan in elke ruimte van je woning worden neergezet. Daardoor hoef jij je niet langer bezwaard te voelen, omdat je bij vrienden en familie moet gaan douchen.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.