Home Klustips Tips voor het aanbrengen van vliesbehang

Tips voor het aanbrengen van vliesbehang

Door bouwsuper
Tips voor het aanbrengen van vliesbehang

Van alle soorten behang die er verkocht worden, is vliegbehang veruit het gemakkelijkst om aan te brengen op de muur. Heb je echter nog geen ervaring met het aanbrengen van deze behangsoort, dan kan vliesbehang aanbrengen nog weleens misgaan. Daarom lees je in dit artikel welke vijf tips je kunt raadplegen bij het aanbrengen van het behang, zodat je dit gegarandeerd op de juiste manier doet.

Steek genoeg tijd in de voorbereiding

Voor het op de juiste manier aanbrengen van vliesbehang, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op deze klus. Dit doe je door de ruimte eerst helemaal leeg te maken, zodat je genoeg ruimte hebt om het behang op de juiste manier aan te brengen. Vervolgens schuur je de muren die je wil behangen ruw af, waarna je de kamer helemaal stofvrij maakt. Als de muren helemaal vrij van stof zijn, dek je de lichtschakelaars en de stopcontacten af. Heb je dit alles gedaan, dan kun je echt beginnen met vliesbehang aanbrengen.

Begin in het midden van de ruimte

Het klinkt misschien logischer om aan de zijkant van de muur te beginnen met behangen, maar toch kun je als beginnende behanger beter in het midden van de ruimte beginnen. Heb je nog niet zo veel ervaring met het aanbrengen van vliesbehang, dan heb je alle ruimte nodig om de eerste strook aan te brengen. Zit de eerste strook er goed op, dan werk je langzaam naar de zijkanten van de muur toe. De zijkanten van de muur zijn lastiger om te behangen, dus dit doe je niet meteen als eerst.

Gebruik een waterpas

Bij vliesbehang aanbrengen is het uiterst belangrijk dat je het behang recht op de muur plakt, zeker als je behang aanbrengt met een patroon. De beste manier om het behang recht op te hangen, is door een waterpas te gebruiken. Zet een waterpas tegen de muur, zet een verticale streep naast de waterpas en plak hier het behang recht tegenaan. Door de streep van de waterpas te volgen, weet je zeker dat het behang er recht op zit. Begin je met recht werken, dan is het gemakkelijker om de rechte lijn van het behang vol te houden. Begin je al met een scheve lijn, dan zie je dit zeker aan het eindresultaat.

Druk eventuele luchtbellen meteen weg

Bij het aanbrengen van behang komen er altijd wat luchtbellen onder het behang te zitten. Dit is niet erg, maar je moet de luchtbellen onder het behang wel meteen wegdrukken. Hier kun je het beste een lange stok voor gebruiken, die je van boven naar beneden over het behang beweegt. De stok drukt luchtbellen niet alleen weg, maar drukt het behang ook goed op de muur.

Wat je zeker niet moet doen, is het behang steeds van de muur af halen als er luchtbellen onder zitten. Het is niet erg als er een luchtbel onder het behang zit, dus je moet zeker niet steeds opnieuw beginnen als je een luchtbel ziet zitten. Laat het behang gewoon zitten en werk de luchtbellen meteen weg na het opplakken van de strook.

Snijd het behang aan de onder- en bovenkant bij voor het beste resultaat

Zit al het behang op de muur, dan ben je nog niet klaar. Nu pak je een stanleymes, die je gebruikt om het overige behang aan de onder- en bovenkant van de muur weg te snijden. Druk hierbij niet te hard door, want dan kun je het behang en zelfs de muur beschadigen. Snijd rustig en nauwkeurig de overgebleven delen van het behang weg en je bent helemaal klaar met het behangen.

Gouden tip: neem genoeg tijd voor deze klus!

Het aanbrengen van vliesbehang is helemaal niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je hier genoeg tijd voor neemt. Raffel je de klus af, dan blijf je dit altijd zien aan de behangen muren. Heb je echt even genoeg van het behangen? Stop dan even met werken, tot je weer de motivatie hebt gevonden om door te gaan. Werk in ieder geval niet door als je echt geen zin meer hebt, want dan is de kans groter dat je de klus afraffelt.

Neem je genoeg tijd voor de klus en werk je nauwkeurig, dan word je hier gegarandeerd voor beloond met een prachtig eindresultaat. Zelfs als je nog nooit een wand behangen hebt, zal het resultaat in dit geval erg mooi zijn.

Related Posts

1 Reactie

Jan 26 september 2018 - 11:00

Hartelijk dank voor deze tips voor het aanbrengen van vliesbehang. Hiermee heb ik niet zoveel ervaring, dus het is handig om te weten dat men dan beter in het midden begint. Verder ga ik een waterpas gebruiken. Nogmaals dank!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.