Home Klustips Tips voor het aanbrengen van glasvezelbehang

Tips voor het aanbrengen van glasvezelbehang

Door bouwsuper
glasvezelbehang aanbrengen

Glasvezelbehang is sterker dan gewoon behang en daarom extra geschikt voor muren die wel wat te verduren hebben. Daarnaast kun je het behang ook aanschaffen om een ruimte een bijzondere make-over te geven, aangezien het behang in diverse kleuren en dessins verkrijgbaar is.

Wil jij een enkele muur of een hele ruimte beplakken met glasvezelbehang en wil je dat het eindresultaat helemaal aan jouw eisen voldoet? Gebruik dan de tips in dit artikel om het glasvezelbehang op de juiste manier aan te brengen.

Begin goed, koop de juiste hoeveelheid behang

Voor je kunt beginnen met het aanbrengen van glasvezelbehang, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid van het behang aan te schaffen. Wij willen je op het hart drukken dat het beter is om te veel behang te kopen, dan dat je te weinig behang koopt. Koop je te weinig behang, dan moet je namelijk weer terug naar de winkel als je net zo lekker aan het werk bent. Dit kost je niet alleen tijd, maar ook geld aan benzine.

Steek tijd in een goede voorbereiding

Voor je glasvezelbehang aan kunt brengen, moet de ondergrond goed schoon, droog, glad en vrij van stoffen en vetten zijn. Daarnaast moeten loszittende stuc- en verflagen verwijderd worden voor je gaat plakken en moeten alle gaten in de muur opgevuld worden. Pas als de ondergrond van het behang er goed uit ziet, kun je echt beginnen met je klus.

Knip iets langere banen af dan je nodig hebt

De meeste mensen die glasvezelbehang aan gaan brengen, knippen het op precies de juiste lengte af. Dit lijkt logisch, maar je kunt het behang beter net iets te lang afknippen. Maak iedere baan ongeveer 10 centimeter langer dan je eigenlijk nodig hebt en je voorkomt dat je hele banen weg kunt gooien door het verkeerd afmeten van de lengte, het verkeerd afknippen van de banen of andere problemen.

Lees de handleiding bij het behang voor je begint met plakken

Hoe je glasvezelbehang precies op moet plakken, kan verschillen per behangsoort en per merk. Om te voorkomen dat je het behang verkeerd opplakt en weer opnieuw kunt beginnen met een nieuwe rol, lees je eerst de handleiding bij het behang voor je echt gaat plakken. Pas als je in je hoofd hebt zitten hoe het precies moet, ga je aan de slag.

Gebruik een waterpas om het behang recht te hangen

Het laatste wat je wil, is dat je er aan het einde van je klus achter komt dat het behang helemaal scheef hangt. Daarom controleer je per baan of je wel recht aan het werken bent, simpelweg door gebruik te maken van een handige waterpas.

Druk het behang goed vast

Als alles netjes en recht hangt, druk je het behang goed vast. Dit kun je doen met een speciale spatel, maar ook met een eenvoudige roller. Stroken die aan de onder- of bovenkant van de muur uit komen, snijd je netjes en recht af. Neem hier de tijd voor en je voorkomt dat de boven- en/of onderzijde van het behang scheef wordt door slordigheidsfoutjes.

Tip: werk het behang af met speciale verf

Heeft het glasvezelbehang dat je hebt gekocht nog niet de gewenste kleur? Dan gebruik je speciale verf om het behang te schilderen. Om je te helpen bij het schilderen van het behang, hebben we ook een artikel geschreven over dit onderwerp. Gebruik de tips in dit artikel en je weet zeker dat je de verf goed aanbrengt, voor het mooiste eindresultaat.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.