Home Ruimte Thuiswerken; zo creëer jij de perfecte home office

Thuiswerken; zo creëer jij de perfecte home office

Door Marieke
Thuiswerken

Files vermijden. Geen tijd kwijt zijn aan reizen. Zelf je kinderen naar school kunnen brengen. Je eigen dress-code. Dit zijn de voordelen van thuiswerken. Toch kan het een uitdaging zijn om productief aan de slag te gaan. Je begint je thuiswerkdag met een hele hoop goede voornemens, maar aan het eind van de dag komt je er toch achter dat je helemaal niet zoveel gedaan hebt dan je zou willen. In dit artikel geven we 5 tips hoe jij de beste home office kunt creëren zodat je zo min mogelijk afgeleid wordt door je omgeving.

Tip 1: Creëer een comfortabele werkplek

Het klinkt zo verleidelijk; met je laptop kruip je heerlijk weg in het hoekje van de bank. In de eerste plaats is het niet goed voor je lichaamshouding, je zult gauw last krijgen van je rug. In de tweede plaatst mis je een actieve houding waardoor je niet zo productief zult zijn. Houd het professioneel en ga op een plek zitten waar je én comfortabel zit zodat je het daar de hele dag uit kunt houden, zonder last te krijgen van de spieren. En waar je een actieve houding aanneemt zodat je heel productief aan de slag kunt gaan.

Tip 2: Ergonomische meubels

Je eettafel met eetstoelen kan prima zijn voor tijdens het avondeten of voor als je ‘s avonds nog even een spelletje gaat goed. Maar als je de hele dag aan de eettafel gaat thuiswerken, dan kan het zit- en werkcomfort best nog wel eens tegenvallen. Als je van plan bent om vaker thuis aan de eettafel te werken, zorg er dan voor dat de tafel de juiste hoogte heeft en dat je stoel perfect past voor jouw lichaamshouding en bij de tafel.

Als je vaker gaat thuiswerken kun je er ook voor kiezen om in een lege (slaap)kamer een kantoortje in te richten met een perfecte passende bureau en bureaustoel.

De eettafel; die kan zomaar eens best vol liggen met allerlei spullen. Een tekening van je dochter. Een koffiekopje van je partner. Een tijdschrift die nog gelezen moet worden. Een puzzel die nog niet af is. Het zijn allemaal dingen die je afleiden van je werk. Voordat je aan de slag gaat kun je het beste eerst de tafel leegruimen.

Tip 3: Opbergruimte

Ook kan het zo zijn dat je tafel waaraan je werkt helemaal vol ligt met je eigen spullen. Als je regelmatig thuis werkt, zorg dan voor voldoende opbergruimte vlak bij de plek waar je werkt. Dit kan een kastje in je dressoir zijn. Of je schaft een eigen kastje aan waar jij jouw spullen in op kunt bergen. Als jij tijdens de werkdag elk uur eventjes je ogen over de tafel laat gaan en in je eigen kastje opbergt wat je niet meer nodig hebt, dan creëer je rust en overzicht op je werkplek en ben je veel productiever bezig.

Tip 4: Verlichting

Kies een plek waar je heel goed daglicht vangt. Daglicht draagt bij aan de productiviteit. Let wel op de stand van je beeldscherm, als de zon op het scherm schijt is het ook niet fijn voor je ogen.

Tijdens een donkere dag zul je wel gebruik moeten maken van kunstlicht. Kies voor goede verlichting op strategische plekken waardoor er voldoende lichtval komt op je werkplek, maar je geen last hebt van het schijnsel van de lampen.

Tip 5: Ontspanning tussendoor

Tussendoor eventjes ontspannen is ook nodig. Een heerlijke relaxstoel is fijn om even met een kop koffie op te zitten en te relaxen. Al is het maar 5 tot 10 minuutjes, daarna kun je weer vol energie aan de slag. Ga na de lunch even een rondje wandelen en haal een frisse neus. Dan kun je in de middag er weer helemaal tegenaan zonder dat je een after-lunch-dip hebt. Let ook goed op wat je tussen de middag als lunch eet. Van sommige producten kun je flink inkakken.

Thuiswerken; wat zijn jouw ultieme tips voor een productieve dag?

Related Posts