Home Ruimte Tegel inspiratie voor in de badkamer

Tegel inspiratie voor in de badkamer

Door Joanne

In de badkamer kiezen we vaak voor een eenvoudige grijze tegel. Dit oogt modern en ziet er eigenlijk altijd goed uit. Toch zijn er nog een hoop andere opties wat betreft badkamertegels. Wij geven je graag wat inspiratie door middel van zes originele voorbeelden. Van stoere grafische patronen tot een sfeervolle mozaïekvloer.

1. Grafische tegelwand

Geef je badkamer een moderne upgrade met deze grafische tegelwand. Zowel het kleurgebruik als de strakke lijnen zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Hiermee laat je de badkamermeubels er nog meer uitspringen. Omdat het een vrij druk patroon is, is het vaak het mooist om er maar één muur mee te betegelen. Dit kun je prima zelf doen als je een beetje handig bent.

2. Monochroom en geometrisch

Blijf je liever in een zwart-wit thema? Dan zijn deze geometrische tegels misschien iets voor jou. De verschillende prints zorgen voor een speels geheel. Het staat heel leuk boven de badkuip of bij een inloopdouche.

3. Portugese tegels

Portugese tegels geven meteen meer sfeer aan de badkamer. Het zijn verschillende sierlijke patronen die met elkaar gemixt worden. De blauwe kleur zorgt voor een gezellig en speels resultaat. Plaats de tegels in een brede strook op de muur of leg ze op de vloer. Het ziet er allebei erg mooi uit! Tip: Kijk eens op de website van FLOORZ voor meer informatie over Portugese tegels. Dit bedrijf verkoopt verschillende prachtige tegels die je kunt bewonderen in de showroom.

4. Kleine mozaïek tegeltjes

Ook kleine mozaïek tegeltjes zijn nog steeds populair voor in de badkamer. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat het op een originele manier is toegepast. De tegels zijn geplaatst op de vloer, maar ook deels op de muur. Hierdoor wordt de hoogte van de kamer benadrukt. Heb je een hele kleine badkamer? Maak dan een smallere strook op de muur en kies eventueel voor lichte/neutrale kleuren.

5. Tegelvloer van natuursteen

Een tegelvloer van natuursteen straalt veel klasse uit. Al helemaal als deze tegels een bijzondere kleur en een mooi patroon hebben. Kies voor kleuren met een warme ondertoon voor een knusse sfeer. Een vloer met een koude en grijze tint oogt meestal een stuk killer. Natuurlijk kun je de aangename sfeer ook weer terugbrengen door middel van mooie accessoires.

6. Stoere verweerde tegels

Ben je toe aan een hele stoere badkamer? Dan zijn deze verweerde tegels een schot in de roos. Het geeft de ruimte een originele en industriële look. Combineer deze stijl wel met luxe elementen zodat het resultaat chic blijft.

Related Posts