Home Wonen Streeploos ramen zemen; zo doe je dat

Streeploos ramen zemen; zo doe je dat

Door Marieke
Ramen zemen

Vandaag kom je er echt niet meer van onder uit. De zon schijnt volop op je ruiten en je ziet dat je er bijna niet meer doorheen kunt kijken. Ramen zemen stel je altijd het liefst uit totdat het echt niet meer kan. En streeploos ramen zemen is ook iets wat je nog nooit gelukt is, en daarom doe je het nog maar een tweede keer. In dit artikel geen wij je een aantal tips om ramen te zemen zonder dat je er van die irritante strepen op krijgt. Zo wordt ramen zemen eindelijk eens iets waar je blij van wordt en waarna je met een voldaan gevoel naar het resultaat kunt kijken.

Wat heb je sowieso nodig

Eerst de kozijnen

Het is belangrijk dat je eerst je kozijnen schoonmaakt voordat je je ramen gaat zemen. Gebruik eerst een veger om het ergste vuil weg te vegen. Daarna maak je je kozijnen schoon met water en een sopje. Gebruik hier wel een ander sopje en een andere spons/doek voor dan voor de ramen. Vuil kan in je spons blijven zitten en hierdoor kun je krassen krijgen op je ramen.

Welk schoonmaakmiddel gebruik je?

De supermarkt staat er vol mee; een schoonmaakmiddel voor de badkamer, eentje voor de oven, de ander voor het toilet en de volgende is speciaal voor glas. Trap er niet in; voor je het weet staat je kast vol met dure schoonmaakmiddelen die je nauwelijks gebruikt. Er zijn diverse goedkope middeltjes en die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, waarmee je streeploos je ramen zeemt.

Dreft: Voeg een druppeltje Dreft toe aan het warme water. Dreft zorgt er gelijk voor dat het ontvet.
Schoonmaakazijn: Een scheutje schoonmaakazijn zorgt ook voor streeploze ramen en ook dit middeltje ontvet.
Gepelde ui: Voeg een gepelde ui toe aan het warme water en je krijgt hetzelfde effect.
Glansspoelmiddel: Zorgt voor nog schonere ramen

Gebruik vooral niet te veel schoonmaakmiddel. Te veel aan schoonmaakmiddel in het water zorgt juist voor strepen, en dat wil je natuurlijk niet.

Je kunt beginnen

Dompel een spons in het water en maak daarmee je ramen goed vochtig, maar weer niet al te nat. Neem alle hoeken en randen goed mee. Als je ramen goed ingesopt zijn, kun je de trekker tevoorschijn halen. Haal de trekker in één vloeiende beweging van links naar rechts.

Neem de trekker met een zeem af en haal de trekker weer in een vloeiende beweging van links naar rechts. Ga zo door tot je onderaan bent. Eventueel kun je het ook van boven naar beneden doen als dat eenvoudiger voor je is.

Neem de hoekjes en randen van de ramen goed af met een droge zeem.

Nog strepen? Geef je trekker de schuld!

Het kan zomaar zijn dat je alles uit de kast hebt getrokken om je ramen zo blinkend mogelijk te krijgen, maar dat je nog strepen hebt. Dan kan het zomaar zijn dat het niet eens jouw schuld is, maar die van de trekker. Het rubber van de trekker moet in goede staat zijn voor het mooiste resultaat. Zorg voor een trekker van een uitstekende kwaliteit. En zie je scheurtjes of barstjes in het rubber? Ga dan snel naar de winkel voor een nieuwe.

Klaar? Nee, nog even wachten …

Als je denk dat je klaar bent dan heb je het mis. Maak een prop van een oude krant en wrijf hier je raam mee in. Hiermee boen je alle strepen weg die nog zijn achtergebleven op je raam.

Related Posts