Home RuimteBuiten Straatmeubilair wordt steeds slimmer

Straatmeubilair wordt steeds slimmer

Door bouwsuper

Waar straatmeubilair enkele jaren geleden voornamelijk ontwikkeld werd om slechts één praktisch doel te dienen, is het meubilair dat we nu op straat vinden op veel meer gebieden ver doorontwikkeld. Dit betekent dat de meubels niet meer één doel dienen, maar ontwikkeld zijn om ons op diverse gebieden te bedienen. Straatmeubilair wordt steeds innovatiever dit zie je onder andere terug in de innovaties op het gebied van straatmeubilair die we in dit artikel beschrijven.

Innovatie 1: paaltjes die flexibel met je meebuigen
Je kent ze wel: die rood met gele paaltjes die vaak in kleine straatjes geplaatst worden om ervoor te zorgen dat je er met de auto niet in kunt. Erg praktisch, maar niet altijd even veilig. Let je als fietser of voetganger niet goed op, dan kun je gemakkelijk tegen het paaltje opbotsen en hier lelijke verwondingen aan overhouden. Om te voorkomen dat mensen gewond raken door de harde paaltjes, zijn nu flexibele paaltjes ontwikkeld. De paaltjes zien er hetzelfde uit, maar buigen met je mee als je er tegenaan komt. Bots je tegen het paaltje aan, dan houd je hier geen klachten aan over.

Innovatie 2: een gebruiksvriendelijke design afvalbak
De prullenbakken die we vroeger op straat zagen, waren voornamelijk praktisch en zagen er niet echt aantrekkelijk uit. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, want nu worden afvalbakken steeds gebruiksvriendelijker én praktischer. De gemiddelde afvalbak heeft niet alleen een aantrekkelijk design, maar is ook uitgerust met een degelijk ophangsysteem voor vuilniszakken en een deur die mee naar buiten draait. Verder zijn de afvalbakken ook bestand tegen vandalisme en tegen posterplakkers, waardoor de bakken er langer mooi uit blijven zien.

Innovatie 3: bankjes die om bomen geplaatst worden
Je wil een openbare ruimte zo effectief mogelijk inrichten. Er moeten natuurlijk bankjes staan, maar dan wel op een logische plek en zonder dat de bankjes de gehele openbare ruimte innemen. Schaf je een nieuwe bank aan die om de boom heen geplaatst kan worden, dan creëer je een leuke en gezellige zithoek die ook nog eens zo min mogelijk ruimte inneemt. Je kunt gezellig onder de boom plaatsnemen en voorkomt bovendien dat het gehele plein of park vol komt te staan met losse bankjes.

Het straatmeubilair van de toekomst
De slimme innovaties die in dit artikel beschreven worden, vallen onder het straatmeubilair van de toekomst. Omdat er dagelijks nog steeds vele honderden mensen bezig zijn met het ontwikkelen van nieuw, innovatief en slim straatmeubilair, blijft het meubilair voor in de openbare ruimtes zich alleen maar verder ontwikkelen. Geen ouderwetse meubels meer op straat, maar een geheel nieuw straatbeeld met innovatieve, slimme en mooie meubelstukken.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.