Home Wonen Stinkende schoenen? 8 oplossingen!

Stinkende schoenen? 8 oplossingen!

Door Marieke
Stinkende schoenen

Op Bouwsuper delen we niet alleen superhandige klustips. Ook delen wij regelmatig tips waarmee het huishouden net wat makkelijk wordt en sneller gaat! Schoonmaaktips dragen bij aan een langer behoud van je spullen en zorgt ervoor dat je er dan weer langer plezier van zult beleven. In dit artikel geven wij 8 oplossingen voor stinkende schoenen. Vooral nu de temperaturen flink stijgen, zijn zweetvoeten een vervelende bijkomstigheid. Maar weggooien en nieuwe schoenen aanschaffen biedt nu niet direct de oplossing. Lees in dit artikel wat je wel kunt doen op de stank uit de schoenen te krijgen.

In de wasmachine

Dit kan niet met alle stinkende schoenen, maar met bijvoorbeeld sneakers kan dat wel. Haal eerst met een borstel het zand en ander vuil van de schoenen. Daarna stop je de schoenen in een waszak of in een kussensloop. Bind de kussensloop vast met een elastiek of een stevig touw en stop het in de wasmachine. Voeg een klein beetje wasmiddel toe en was de schoenen op een fijn wasprogramma op 30 graden. Daarna hang je de schoenen aan de waslijn te drogen.

Baking soda

Baking Soda absorbeert vieze geurtjes en dat is nu precies wat je wilt. Strooi een laagje baking soda in de stinkende schoenen en laat het een nachtje zo staan. De volgende ochtend schud je de baking soda eruit, of zuig de baking soda samen met de stank met de stofzuiger uit de schoen.

Azijn

Wat ruik je liever? Een zweetlucht in je schoenen of een azijnlucht? Azijn ruikt nu niet bepaald erg lekker, maar het werkt toch heel goed bij de zweetgeur in je schoenen. Meng een scheut azijn in wat water en maak een doekje helemaal nat. Wring het doekje uit en stop het in je schoenen. Doe dit nogmaals met een tweede doekje voor in de andere schoen. Haal de doekjes de volgende ochtend uit de schoenen en ze de schoenen vervolgens buiten om ze te laten luchten.

Koffiepads of theezakje

Deze klinkt wat raar, maar het werkt wel zeer effectief bij zweetschoenen. Koffiepad absorbeert namelijk vocht en neutraliseert geurtjes. Leg in elke schoen een koffiepad en haal ze er de volgende ochtend weer uit. Je zult zien! De stank uit je schoen is helemaal verdwenen.

In plaats van een koffiepad kun je ook een theezakje gebruiken

In de vriezer

Kou zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood. Doe de schoenen in een plastic zak, knoop de zak dicht en leg de schoenen een nachtje in de vriezer. De volgende ochtend ruiken de schoenen weer heerlijk schoon en fris.

Rijst

Rijst absorbeert vocht en daarmee ook het vocht in jouw schoenen. Stop een hand ongekookte rijst in je schoenen en laat dit een tijdje zo staan. Vervolgens schud je de rijst uit de schoenen en ze zullen weer helemaal fris ruiken.

Laten luchten

Klinkt simpel, maar zet gewoon je schoenen even een poos buiten om ze te laten luchten. Wel buienradar in de gaten houden, voor je het in de gaten hebt staan ze vol met water en dat is nu ook net weer niet de bedoeling.

Koffiefilter met waspoeder

Een koffiefilter absorbeert vocht en de waspoeder zorgt voor een lekkere geur. Vul een koffiefilter met waspoeder en leg deze in de schoenen. Een nachtje intrekken en je schoenen ruiken naar een heerlijk geurende waspoeder.

Hoe zorg jij ervoor dat de zweetgeur uit je schoenen verdwijnt?

Related Posts