Home Klustips Soorten bouwkranen

Soorten bouwkranen

Door bouwsuper
Soorten bouwkranen

Wie een bouwkraan gaat huren, dient er wel rekening mee te houden dat er verschillende soorten zijn. Een overzicht van de meest voorkomende:

All-terrain kraan

Deze kraan is geschikt voor zwaar werk op alle terrein, maar heeft ook een aparte cabine voor het rijden over de weg. De kraan beschikt over hydraulische veren en wordt aangedreven en bestuurd op meerdere assen. De kraan beschikt over een dieselmotor en automatische versnellingsbak.

Ruw-terreinkraan

Dit soort kraan is zeer compact en op maat voor werken op zwaar terrein. De kraan is ideaal om langere tijd aan het werk gezet te worden op bouwterreinen. Ze werkt hydraulisch en heeft, net als de all-terrain kraan een dieselmotor en automatische versnellingsbak. Een ruw-terreinkraan kan ook een last dragen, maar mag maximaal maar 30km/uur rijden.

Autokraan

Een autokraan is in feite een vrachtwagen met daarop een hydraulische kraan. De versnellingsbak is handgeschakeld. Dit zijn de perfecte kranen wanneer er lange afstanden moeten worden afgelegd. Door de lage onderhoudskosten is het een goedkope oplossing.

Rupskraan

Rupskraan

De rupskraan kan rijden met een opgebouwde kraan, inclusief last. De rupsen hebben een groot grondeoppervlak, waardoor deze kraan een kleine gronddruk heeft. Deze kraan is geschikt voor hijswerkzaamheden en grijpwerk. Ze moet wel met een dieplader vervoerd worden.

Mobiele bouwkraan

Deze kraan is uitermate geschikt voor snel werk in de bouw. Ze staat in 10 minuten hijsklaar. De sterke hijskabel kan 5 ton heffen op een radius van 30 meter. De machinist zit in een verhoogde cabine en heeft dus een goed zicht op het geheel. Er bestaan ook mobiele industriekranen met een maximumcapaciteit van 15 ton.

Er zijn diverse bedrijven waar u een bouwkraan kunt huren zoals TEKA. Zij kunnen u uitgebreid advies geven over de juiste kraan in uw situatie.

Related Posts