Home Klustips Sleutels kwijt? Met deze tips kom je toch binnen

Sleutels kwijt? Met deze tips kom je toch binnen

Door bouwsuper

Je hebt jezelf buitengesloten of komt erachter dat je onderweg je sleutels bent verloren. Je eigen woning niet meer in komen: dat brengt veel frustratie met zich mee. Slotenmaker 24-7 geeft een aantal tips waarmee je toch de woning binnenkomt. Slotenmaker 24-7 is een en slotenmaker die vooral actief is in de regio Amsterdam.

Vraag naar de reservesleutel

De meeste mensen hebben een reservesleutel bij de buren, ouders of misschien bij de werkster achtergelaten. In andere gevallen ligt de reservesleutel ergens verstopt, bij voorkeur niet onder de bloempot naast de voordeur. Zoek als eerste altijd de reservesleutel op, dit bespaart je een hoop ellende.

Alternatieve ingang

Kom je via de voordeur er niet in, kijk dan of de achterdeur toevallig onafgesloten is. Misschien staat er wel een raam open, op de begane grond of de eerste verdieping. Het vraagt soms wat klimwerk maar je komt op deze manier wel je eigen woning binnen.

Hengelen via de brievenbus

Een oude methode van inbrekers om het deurslot open te trekken: hengelen via de brievenbus. Nu kun je zelf eens proberen of dit ook écht werkt. Let erop dat dit alleen mogelijk is wanneer de voordeur niet op het slot zit. Er wordt gebruik gemaakt van een kleerhanger of een ander hengelvoorwerp. Steek dit door de brievenbus en probeer de slothaak open te trekken.

Er is nóg een manier om de dagschoot in te drukken en te openen: door middel van flipperen. Steek ter hoogte van het slot een bankpasje tussen de deur en het kozijn. Met een beetje geluk wordt de deur op deze manier geopend.

Bel de slotenmaker

Een beetje weldenkend mens zorgt ervoor dat inbrekers niet de woning binnen komen. Dit betekent dat de woning goed is afgesloten, er geen ramen of deuren openstaan en de woning bij voorkeur voorzien is van veiligheidssloten.

Het inschakelen van de slotenmaker is in dit geval de meest praktische methode om de woning zonder problemen binnen te komen. De slotenmaker beschikt over de nodige kennis en gereedschap en forceert de voordeur of achterdeur zonder schade achter te laten. Bovendien kan de slotenmaker direct een nieuwe sleutel bijmaken of, wanneer dit nodig is, het slot vervangen. Het wordt steeds belangrijker om de woning goed te beveiligen, vraag dan ook gerust advies over de meest veilige sloten.

Related Posts