Home Klustips Sensors

Sensors

Door bouwsuper

Met het gebruik van verschillende soorten sensoren is uw bedrijf of huis altijd optimaal voorzien van apparatuur waarmee u de tijd, temperatuur of druk kunt regelen. De sensoren voelen precies aan wanneer bepaalde kritieke punten worden bereikt. Zeker in bedrijfsprocessen komen de sensors goed van pas.

Niveausensors
Dit type sensoren wordt veelvuldig gebruikt voor hydrostatische niveaumeting in tanks en reservoirs. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier vaak om water. Dit kan zowel binnen – tanks – als buiten zijn – open bronnen en water. De sensoren kunnen ook regelmatig niet geleidende vloeistoffen detecteren.

Dit gebeurt dan op basis van het werkingsprincipe. De sensoren zijn uitermate geschikt voor vochtige omgevingen en worden steeds vaker gebruikt in bedrijfsmatige processen.

Temperatuursensors
Deze sensoren worden gebruikt op plaatsen waar de temperatuur een belangrijke rol speelt. Dat kan in huiskamers zijn, maar ook bij het bewaren van voedsel, in de procesindustrie, bij talloze klimaatinstallaties en bij kabels om de hitte te meten die door de kabels gaat. Hiermee worden bijvoorbeeld ongelukken voorkomen door de kabels af te sluiten op het moment dat deze oververhit raken.

Druksensors 
De druksensoren meten druk, meestal van gas of vloeistoffen. Dit doen ze door een bepaalde eenheid per gebied te meten en dit weer te geven. Ze worden gebruikt in duizenden applicaties, elke dag opnieuw. Ze kunnen ook dienen om indirecte variabelen te meten zoals snelheid, waterstand, hoogte en nog veel meer. De verschillen op het gebied van deze sensoren zijn enorm.

Het hangt helemaal af waar ze voor dienen om een bepaald type te doorgronden. Tegenwoordig zijn ze ook in het verkeer niet meer weg te denken. Hier zijn ze volledig inzetbaar om flitslichten te helpen flitsen op het juiste moment.

Related Posts