Home Gereedschap Schuurmachine kopen? 6 tips waar je op moet letten

Schuurmachine kopen? 6 tips waar je op moet letten

Door bouwsuper
Schuurmachine kopen 6 tips waar je op moet letten

Een schuurmachine wordt gebruikt voor het snel en vakkundig schuren van een oppervlak, vaak om dit betreffende oppervlak opnieuw te kunnen verven. De meeste schuurmachines zijn niet heel duur, maar natuurlijk wil je een goede investering doen als je geld uitgeeft aan dit gereedschap. Door de tips in dit artikel te raadplegen, weet je zeker dat je een aankoop doet waar je jaren plezier van hebt.

1. Bepaal wat voor schuurmachine je nodig hebt

Een vlakschuurmachine is geschikt voor het schuren van grote oppervlakken, terwijl een deltaschuurmachine je perfect ondersteunt bij het schuren van kleinere hoekjes. De multischuurmachine is een combinatie van beide soorten schuurmachines, die zowel grotere oppervlakken als kleine hoekjes prima kan schuren. Bepaal voor jezelf wat voor schuurmachine je nodig hebt door te kijken naar het oppervlak dat je wil schuren. Heb je de machine nodig voor een nog nader te bepalen oppervlak (je hebt het project nog niet duidelijk in kaart), dan kies je voor een multischuurmachine die je overal voor kunt gebruiken.

2. Kies een zwaardere schuurmachine voor moeilijke klussen

Voor sommige klussen heb je een zwaardere schuurmachine nodig, zoals de bandschuurmachine of de excentrische schuurmachine. Dit is bijvoorbeeld nodig als je een oude laag lak of verf helemaal wil verwijderen, zodat je er niets meer van ziet op het oppervlak. Heb je een soortgelijke klus voor de boeg, dan neem je een schuurmachine die jouw klus aan kan.

3.Kies voor een duurder apparaat

Goedkoop is bijna altijd duurkoop als het om schuurmachines gaat. Je kunt geld besparen door een goedkoper apparaat te kopen, maar dit komt je uiteindelijk bijna altijd duur te staan. Natuurlijk hoef je niet het duurste apparaat te kopen, maar kies bij schuurmachine kopen liever altijd voor een wat duurder apparaat van hogere kwaliteit.

4. Gemakkelijker werken? Neem een apparaat met stofafzuiging

Bij het schuren van hout of een andere materiaalsoort komt veel stof vrij. Om ervoor te zorgen dat je nog genoeg ziet tijdens het werken, raden wij je aan om een machine met stofafzuiging te kopen. Deze functie zorgt ervoor dat het stof niet blijft liggen na het schuren, maar continu afgezogen wordt om het werkoppervlak vrij van stof te houden. Zeker handig als je niet zo veel ervaring hebt met het werken met schuurmachines, maar ook gemakkelijker als je al wel vaker geschuurd hebt.

5. Een machine met snoer is prima

5. Een machine met snoer is prima

Bij de meeste apparaten raden wij je aan om een machine met accu te kopen, maar bij de schuurmachine is een machine met snoer ook prima te gebruiken. Je kunt een machine met accu kopen, maar dan ben je vaak wel veel duurder uit. De apparaten met accu zijn eigenlijk bedoeld voor (semi-)professionals: als consument kun je prima overweg met een schuurmachine met snoer. Wel goed oppassen voor de snoer tijdens het werken, maar met een beetje oplettendheid komt dit helemaal goed.

6. Toch een machine met accu? Neem dan een Li-ion accu

Ben je bereid extra geld te steken in een schuurmachine met accu, zodat je geheel zonder snoer kunt werken? Kies dan voor een machine met Li-ion accu, want deze accu’s zijn van hogere kwaliteit dan machines met andere accu’s.

Advies nodig? Raadpleeg een expert!

Weet je niet zo veel van schuurmachines, dan kan het best lastig zijn om de beste schuurmachine binnen jouw budget te vinden. Om ervoor te zorgen dat je toch een goede aankoop doet met wat minder kennis van de apparaten, raden wij je aan om een expert om advies te vragen. Ga bijvoorbeeld naar de bouwmarkt, spreek hier een gereedschap expert aan en vraag hem welke schuurmachine het beste bij jou past. Online bestellen is misschien gemakkelijker, maar dan is de kans wel groter dat je een miskoop doet.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.