Home Geen categorie Doe meer met je schutting – 20 creatieve ideeën

Doe meer met je schutting – 20 creatieve ideeën

Door Marieke
Schutting

Een schutting om je tuin is fijn om geen inkijk te hebben. Maar een schutting is veelal een beetje saai. Doe meer met je schutting en laat je inspireren door deze 20 creatieve, decoratieve ideeën. Neem ook eens een kijkje op Pinterest voor nog meer ideeën.

1.     Waterbaan

Met dakgoten, een zinken emmer en een zinken gieter kun je een leuke waterbaan maken om je regenwater op te vangen. Vang het water op in een regenton, een teil of je vijver. Geen regen? Geen nood, ook zonder regen is dit een plaatje om te zien.

2.     Salontafel aan je schutting

Kun je ergens een oude salontafel op de kop tikken? Bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel? Zaag zo’n 10 à 15 van de tafel af, zodat je alleen de poten over hebt. Schilder de tafel in jouw kleuren en schuur het eventueel weer op. Bevestig het aan je schutting. Daarmee heb je een leuke decoratie en een plankje waar je nog meer decoratie op kunt zetten.

3.     Regenlaarsjes

‘Rode laarsjes, voor de regen!’ Heb je regenlaarsjes van je kinderen staan die te klein zijn, of koop anders voor een prikkie diverse regenlaarsjes bij de kringloopwinkel. Vul ze met plantjes en je hang het op aan de schutting. Vrolijke laarsjes, voor een vrolijke schutting.

4.     Krijtbord

Houden jouw kinderen ook zo van tekenen op een krijtbord? Bij prachtig weer kan dit zelfs in de tuin. Schilder een houten plank met schoolbordverf en bevestig het aan de schutting. Voordeel? Je hebt het krijtstof niet meer in huis!

5.     Oude stoel

Je kunt een salontafel aan je schutting hangen, maar je kunt dit ook doen met een oude stoel. Zaag en poten eraf en ‘knap’ de stoel op met een likje verf en schuurpapier. Daarmee heb je een leuk plankje voor bijvoorbeeld bloempotten en andere decoratie.

6.     Spiegel

Heb je een kleine tuin en komen de muren (lees: schuttingen) op je af? Hang dan een paar spiegels aan de schutting en daarmee zal je tuin een stuk ruimtelijker lijken.

7.     Saloondeuren

‘En wie rijdt er op een paard door de prairie, dat is Cowboy Billy Boem door de boeven zeer gevreesd. Er is nooit in ’t Wilde Westen een cowboy geweest die zo dapper was als Cowboy Billy Boem.’
Waan je in het wilde westen en bevestig diverse saloondeuren in allerlei kleuren, hoogtes en breedtes aan je schutting. Je kunt ook ‘gewone’ deuren gebruiken.

8.     Autobanden

Een simpel idee, maar wat een leuk effect. Bevestig aan je schutting een paar autobanden en vul deze met hangplanten. Kies voor vrolijk gekleurde planten en je hebt daarmee een kleurrijke decoratie in je tuin.

9.     Help vogels de winter doorkomen

Heel simpel, maar een leuk effect. En je helpt hiermee de vogels de winter doorkomen. Lijm met sterke lijm een melkkannetje of een theekopje op een schoteltje. Bevestig een haakje aan de schutting en hang het kopje met zijn oortje aan het haakje. Vul het kopje en schoteltje met vogelvoer en de vogels kunnen zo hun buikje vullen.

10. Haardhout

Heb jij een open haard en ligt er veel haardhout in de tuin? Hang wat houten fruitkistjes aan je schutting en leg daarin je stukken haardhout. Je bespaart ruimte, het is netjes opgeruimd en bovendien heb je een originele schutting. Geen open haard en haardhout? Ook dan kun je de houten kistjes ophangen en er allerlei andere spullen en plantjes in zetten.

11. Lichtjes in de tuin

Op een prachtige zomerse dag is het fijn als je lang buiten kunt zitten. Versier je schutting met glazen potten die je met een touw aan de schutting bevestigt. Stop in de potjes een nep-waxinelichtje en daarmee creëer je een gezellige verlichting in je tuin.

12. Tassen

Je kunt plantjes in een bloempot zetten, in een autoband of in regenlaarsjes. Wat je ook kunt doen is je plantje in een oude handtas zetten en deze aan de schutting hangen. Heb je geen oude handtassen? Bij de kringloopwinkel kun je vast voor een prikkie een aantal handtassen halen.

13. Spijkerbroek

Of wat dacht je van een spijkerbroek gevuld met planten?

14. Pollepel

Met een pollepel kun je niet alleen soep opdienen. Je kunt ze ook vullen met vetplantjes en ophangen. Bij de kringloopwinkel liggen vast heel veel pollepels. Daarmee heb je een relatief goedkoop idee om je schutting te pimpen.

15. Vogelhuisjes

Een vrolijk geheel krijg je door veel verschillende vogelhuisjes in allerlei soorten, maten en kleuren op te hangen. Daarmee haal je veel vrolijkheid en kleur in je tuin en is het een gezellig gekwetter met zoveel vogeltjes.

16. Fiets

Wat je allemaal niet kunt doen met een oude fiets. Hang het aan de schutting en pimp het met allerlei mooie kleurrijke plantjes. Is de fiets een beetje saai? Spuit dan de fiets in een kleur die jij maar wilt.

17. Boom

Kijk zelf maar op de foto hoe mooi deze boom is geworden. Voor de echte creatieveling onder ons.

18. Tekst

Heb jij een lijfspreuk? Deze spreuk kun je aan de schutting hangen. Het is zelfs mogelijk om de tekst in gras op te hangen.

19. Crocs

Niet alleen met regenlaarsjes creëer je een vrolijk geheel aan je schutting. Dit kun je ook bereiken met Crocs. Ga op zoek naar veel verschillende kleuren en maten Crocs, vul ze met plantjes en hang ze aan je schutting. Je kunt dit natuurlijk ook doen met allerlei andere schoenen.

20. Wieldoppen

Vind jij wieldoppen ook zo op bloemen lijken? Met wieldoppen kun je schitterende bloemen maken. Ga even naar de sloop en haal even wat oude wieldoppen. Spuit ze in allerlei vrolijke kleurtjes. Hang de wieldoppen aan de schutting en verf met groene verf er een steel en blaadjes onder.

Welk idee ga jij toepassen in je tuin?

 

 

Related Posts