Home Wonen Schoonmaken met groene zeep; 11 tips

Schoonmaken met groene zeep; 11 tips

Door Marieke
Groene zeep

Azijn, baking soda en groene zeep; schoonmaakmiddelen van vroeger zul je denken. Iets wat je oma in huis had, en niet jij. Jij doet het met kant en klare flacons met schoonmaakmiddel. Veel beter zul je zeggen. Maar nee, niets is minder waar. Aan azijn, baking soda en groene zeep heb je eigenlijk gewoon genoeg en je kunt er alles mee reinigen. In dit artikel lees je meer waarom groene zeep zo handig is om in huis te hebben.

De oorsprong van groene zeep

Groene zeep werd oorspronkelijk van hennepolie gemaakt. Deze olie is van nature wat groenig van kleur en zo ook de zeep die ervan gemaakt werd. Tegenwoordig wordt de zeep meestal van een goedkopere plantaardige olie gemaakt zoals sojaolie of koolraapolie.

Groene zeep is vandaag de dag verkrijgbaar in een pot met een dikke galei, maar ook in een vloeibare variant in een flacon. Je kunt groene zeep in de supermarkt of bij de drogist kopen.

Kalkaanslag verwijderen

Maak een pasta van één deel groene zeep en vier delen baking soda en wrijf hiermee de kalkaanslag in je douche of bad in. Alle viezigheid komt ervan af en het resultaat is een stalend glanzende muur, kraan en cabine.

Doodgeslagen mug

Je slaat een mug dood op je muur, maar deze mug laat wel een vieze vlek op je muur achter. Met wat groene zeep op een vochtig microvezeldoekje verwijder je de vlek eenvoudig van je muur.

Vlekken op kleding

Zit er een vlek op je kleding die er moeilijk uit gaat? Wrijf de vlek in met groene zeep en stop het kledingstuk in de wasmachine. Je zult zien dat de vlek na de wasbeurt helemaal verdwenen is.

Aangekoekte pannen

Een vieze ovenschaal of een aangekoekte pan. Hartstikke vies. Smeer de ovenschaal of pan in met groene zeep, spoel af met warm water en het ziet er weer helemaal als nieuw uit.

Allesreiniger

Gebruik groene zeep als allesreiniger. Leng 100 gram groene zeep aan met water en giet het in een spuitflacon. Je kunt er werkelijk alles mee schoonmaken. Een hardnekkige vlek? Even een likje groene zeep op een doekje en wrijven maak. De vlek zal echt verdwijnen.

In de tuin

Houten meubel, de tuintegels of onkruid; ook voor in de tuin is groene zeep echt onmisbaar. Gebruik groene zeep als allesreiniger voor je tuinmeubelen en giet datzelfde sopje daarna over je tegels. Even goed schrobben met een bezem, de groene aanslag op je tegels zal verdwijnen en je neemt direct het onkruid mee. Gooi nog een emmer schoon water leeg over je tegels en je tuin ziet er weer tiptop in orde uit voor het nieuwe seizoen.

Ramen zemen

Blijven er bij jou na het zemen van de ramen ook altijd strepen achter? Zeem je ramen met groene zeep opgelost in water, het vuil zal verdwijnen en je ramen worden streeploos schoon.

Afwasmiddel

Heb je geen afwasmiddel meer in huis? Gebruik dan groene zeep en je vaat zal perfect schoon worden. Zo hoef je nooit zonder te zitten.

Kwasten

Herken je het? Je hebt de kwasten niet op tijd in het water gezet en ze zijn nu keihard. Zet ze even in de groene zeep en je kwasten zijn weer helemaal zacht en schoon. Zo kun je ze steeds weer hergebruiken en hoef je geen nieuwe te kopen.

Voor de fun

Leg een groot stuk zeil op een grasveld en smeer deze in met groene zeep. Giet er water over en …. GLIJDEN MAAR!
Je kunt er ook slijm van maken. Dat is erg ‘in’ bij de kinderen.

 

Related Posts