Home Gereedschap Schoonmaken met een hogedrukreiniger; dit kun je ermee!

Schoonmaken met een hogedrukreiniger; dit kun je ermee!

Door Marieke
Hogedrukreiniger

Sommige oppervlakken lenen zich er niet voor om helemaal met de hand schoon te moeten maken. Andere oppervlakken zijn zo vies of met vuil geabsorbeerd dat schoonmaken een onbegonnen werk lijkt. Denk aan het groen uitgeslagen terras in de winter, of de tuinmeubelen die na een lang zomerseizoen nodig schoongemaakt moeten worden. Een hogedrukreiniger kan uitkomst bieden. Het maakt uitstekend schoon en het scheelt jou enorm veel werk. In dit artikel geven wij je tips wat je allemaal met een hogedrukreiniger kunt schoonmaken.

Waterbesparend

Je zult denken dat je door de hoge druk een hoop water verbruikt. Maar niets is minder waar. Een hogedrukreiniger werkt efficiënt en het schoonmaken kost minder tijd. Je verbruikt daardoor dus ook veel minder water. En de straal is ook nog eens veel dunner. Een hogedrukspuit bespaart niet alleen water, ook nog eens veel tijd en moeite. Neem deze drie punten bij elkaar en het is zeker de moeite waard om een hogedrukreiniger aan te schaffen. Of in ieder geval in overweging te nemen of het iets is wat ook bij jou pas.

Terras schoonmaken

Met een hogedrukreiniger kun je heel goed de tegels in je tuin schoon maken. Houd er wel rekening mee dat de druk de beschermlaag van gecoate tegels kan beschadigen. Zet in dat geval de hogedrukspuit op een lage stand en houd goed afstand.

Voor het reinigen van de tegels kun je ook een roterende borstel gebruiken. Hiermee zal de groene aanslag snel en efficiënt verdwijnen.

Tuinmeubelen

Ga je in het vroege voorjaar je terras schoonmaken? Haal dan ook gelijk de tuinmeubelen weer tevoorschijn en spoel met de spuit al het vuil van de meubelen af. Zo kun jij in één klap je tuin weer helemaal klaar maken voor het zomerseizoen.

Auto wassen

Om de auto met een hogedrukspuit te reinigen, stel je deze in op een lage waterdruk. Anders zou je de lak van de auto kunnen beschadigen. Je kunt een speciale autoreinigingsmiddel gebruiken om de auto schoon te spuiten. Met een speciale wasborstel, die je kunt aansluiten op de spuitslang, kun je de auto goed reinigen.

Leestip: zelf je autowassen; zo doe je dat

Caravan, fiets, brommer, motor reinigen

Je kunt niet alleen je auto wassen met een hogedrukspuit. Ook je fiets, motor, brommer, scooter of caravan kun je daar heel goed en efficiënt mee reinigen.

Dakpannen

Ga je je dakpannen schoonspuiten met een hogedrukreiniger? Voldoe in de eerste plaats aan alle veiligheidseisen zodat je veilig aan het werk kunt op hoogte. Vervolgens ga je bovenaan het dak beginnen met schoonspuiten, alle viezigheid komt zo naar beneden glijden. Werk op de manier van boven naar beneden en je dak is weer stralend mooi en schoon. En als je toch bezig bent, vul daarna de hogedrukspuit met een mosbestrijdingsmiddel en verdeel dat met een verstuiver over je dak. Daarmee stel je de volgende tocht naar het dak iets langer uit.

Leestip: een dakgoot schoonmaken doe je zelf
Leestip: een zonnescherm schoonmaken; zo doe je dat

Gevel

Als je toch je dak gedaan hebt, kun je net zo goed ook doorgaan met je gevel. Ook deze kun je reinigen met een hogedrukspuit. Alle het vuil spuit je zo naar beneden. Denk er ook nu weer aan dat je de druk niet al te hoog zet. Dat is niet goed voor de voegen. En werk je gevel ook nu weer van boven naar beneden af.

Kliko

Je kliko schoonmaken is niet een van de meest favoriete karweitjes. Daarbij kun je er ook nog eens niet zo heel goed bij. En al het vuil blijft vaak toch op de bodem liggen. Een hogedrukreiniger is echt een uitkomst. Even spuiten en je kliko is weer helemaal schoon en fris!

Related Posts