Home Klustips Samen klussen? Zo houd je het gezellig!

Samen klussen? Zo houd je het gezellig!

Door Marieke
Samen klussen

Je hebt al een tijdje een relatie met elkaar en nu is het tijd om een eigen stekje te zoeken. Jullie hebben je droomhuisje gevonden, maar daar moet wel nog wat aan gedaan worden. Tijd om gezellig samen te klussen, maar ook om samen gezellig behang, een kleur verf, een vloer, gordijnen en meubelen uit te zoeken. Tijdens het klussen en het uitzoeken van deze spullen kan je relatie op de proef worden gesteld. Vooral als je heel andere verwachtingen hebt dan je partner. In dit artikel geven we een aantal praktische tips hoe je het zullen gezellig kunt houden en ruzie kunt voorkomen.

Zoek samen alles uit

Welk behang komt er op de muur? Welke kleur verf krijgen de muren, kozijnen, deurposten etc.? Welke gordijnen komen er voor het raam en wat komt er op de vloer te liggen? Ga samen op zoek naar wat jullie mooi allebei mooi vinden. Ja, soms betekent dat, dat je een compromis moet sluiten. Maar als je kies waar jullie beiden achter staan, dan is het vele malen leuker om het ook aan te brengen in je huis en zie je steeds meer hoe je naar een prachtig eindresultaat toewerkt die jullie beiden mooie zullen vinden.

Doe waar je goed in bent

Je bent niet allebei overal even goed in. De één kan beter behangen, de andere kan beter schilderen. Vertel elkaar waar jij goed in bent en doe ook waar jij goed in bent. Dan doe je wat je leuk vindt, is het resultaat ook mooi en zijn jullie beiden tevreden. En natuurlijk, soms moet je ook iets doen waar je minder goed in bent of wat je niet leuk vindt, maar samen komen jullie er vast wel uit.

Als het even tegenzit

Soms zit het eventjes tegen. Je ontdekt iets in het huis wat je niet had voorzien waardoor de kosten hoger zullen uitvallen. Het resultaat wordt niet zoals je had verwacht. Of er komt toch even wat onenigheid omdat jullie beiden van mening verschillen. Dat is niet gek na dagenlang klussen, klussen en nog eens klussen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk klaar zijn, maar soms is het belangrijker dat jullie beiden even die verfkwast neerleggen en gewoon even een dag niet met klussen bezig te zijn. Dat even een dagje uit, reserveer een tafeltje in een restaurant of ga naar de bioscoop en bekijk de film die jullie zo graag willen zien. Kortom; doe wat leuks en bouw weer even aan je relatie. Je zult zien dat het klussen de volgende dag weer vele malen gezelliger is.

Je kunt nu eenmaal niet alles zelf

Sommige klussen zijn gewoon te groot en te ingewikkeld om het zelf te kunnen doen. Je bent vol goede moed begonnen, maar het eind lijkt maar niet in zicht te komen. Wees reëel voor jezelf. Je kunt niet alles zelf en soms kost een klus nu eenmaal gewoon té veel tijd en moeite om het zelf te doen. Schakel dan de hulp in van een specialist. Waar jij dagenlang mee bezig bent, is een specialist soms gewoon binnen een dag klaar. En dan hebben jullie meer tijd om samen leuke dingen te doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat ook al enorm veel scheelt is een goede voorbereiding. Niets is vervelender dan dat jij zo hard aan het klussen bent en je partner loopt de kantjes ervan af omdat hij steeds naar de bouwmarkt moet omdat hij weer eens iets niet in huis heeft. Dat levert alleen maar frustraties op. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt om te kunnen klussen in huis hebt. Dat scheelt enorm veel tijd en zo houd je het ook gezellig samen.

LEESTIP: Zelf behangen; dit heb je allemaal nodig

Houd het resultaat voor ogen

En zie je het eventjes niet meer zitten? Duurt het klussen je te lang? Houd het eindresultaat voor ogen! Het wordt echt jullie paleisje binnen een afzienbare tijd!

Related Posts