Home RuimteBadkamer Raamdecoratie tips voor in de badkamer

Raamdecoratie tips voor in de badkamer

Door bouwsuper
Raamdecoratie tips voor in de badkamer

Het kiezen van raamdecoratie is voor elk interieur en elke woonruimte een flinke klus. De raamdecoratie moet bij je interieur passen, functioneel zijn en het bepaald in grote mate de sfeer van de ruimte. Zeker voor de badkamer kan het bepalen van goede raamdecoratie erg lastig zijn. De badkamer is ongetwijfeld de vochtigste ruimte in huis en dat betekent dat de raambekleding aan een aantal eisen moet voldoen. Het bijvoorbeeld belangrijk dat het vochtbestendig of spatwaterbestendig is en je moet er privacy mee kunnen creëren. Ben je op zoek naar tips voor het kiezen van de ideale raamdecoratie voor de badkamer? In dit blog lichten we een aantal tips toe!

Op zoek naar functionaliteit?

Rolgordijnen zijn niet alleen een betaalbare en eenvoudige oplossing voor de badkamer, ze zijn ook functioneel en nemen weinig ruimte in. Daarnaast zijn rolgordijnen er in talloze kleuren om uit te kiezen en zijn ze makkelijk op maat te maken. Voor in de badkamer is het belangrijk dat je voldoende privacy kunt creëren, hiervoor kan je het beste kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Als je absoluut geen inkijk wilt kan je kiezen voor cassette rolgordijnen met geleiders. Deze schermen ook de zijkanten goed af en ze zijn geschikt voor aluminium en kunststof kozijnen.

Plisségordijnen zijn de nieuwste trend

Plisségordijnen zijn een grote trend op dit moment. Deze gordijnen kenmerken zich door de vele plooien en zijn zeer functioneel. Dankzij de verschillende uitvoeringen kan je de onder- en bovenlat bewegen waardoor je zelf de gewenste lichtinval en privacy kan bepalen. Daarnaast zijn plisségordijnen zeer vochtbestendig en de stof kan makkelijk worden gereinigd met een vochtige doek. Ook plisségordijnen zijn in veel verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen, hierdoor zit er voor elke badkamer wel een optie tussen.

Shutters zijn ideaal

Shutters zijn ideaal

Shutters zijn een stijlvolle en praktische optie voor raamdecoratie in de badkamer. Bij Van Eyck shutters kan je bijvoorbeeld gaan voor de Van Eyck Endurance collectie. Deze bestaat uit kunststof shutters die ideaal zijn voor vochtige ruimtes. Deze shutters zijn op het oog niet te onderscheiden van houten shutters waardoor je de perfecte sfeer kan creëren voor in de badkamer. Daarnaast zijn de lamellen van de shutters te kantelen waardoor je volop kan genieten van je privacy maar je toch nog het gewenste licht kan doorlaten.  Dankzij de duurzame kunststof zijn de shutters extra bestand tegen temperatuurverschillen en hoge luchtvochtigheid en hebben ze uitstekende ventilerende eigenschappen.

Maak de juiste keus

Als het gaat om het kiezen voor de juiste raamdecoratie voor in de badkamer moet er rekening worden gehouden met privacy, vochtbestendigheid en functionaliteit. We hopen dat je met de tips uit deze blogs een goede keuze kan maken!

Related Posts