Home Gereedschap Plastic emmers uit den boze? Niet wanneer je voor deze duurzame oplossing gaat!

Plastic emmers uit den boze? Niet wanneer je voor deze duurzame oplossing gaat!

Door bouwsuper
Plastic emmers uit den boze Niet wanneer je voor deze duurzame oplossing gaat!

Vandaag de dag wordt plastic meer en meer als een grote milieuvervuilende boosdoener gezien. Begrijpelijk, want de enorme plasticsoep wordt alleen maar groter en groter. Toch hoeft plastic lang niet altijd slecht te zijn voor het milieu. Wanneer het op de juiste (duurzame) manier wordt geproduceerd, kan het materiaal ontzettend lange tijd mee gaan én makkelijk gerecycled worden. Op die manier kan plastic juist een fijne en duurzame oplossing zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn duurzame plastic emmers.

Plastic emmers

Plastic emmers

We hoeven niet op te sommen waar emmers allemaal wel niet handig voor zijn. Uiteraard bij dagelijks gebruik in het huishouden of zelfs in de tuin, maar natuurlijk ook in de bouw, diervoeding, farmaceutische wereld en horeca worden emmers dagelijks gebruikt. Met, of zonder deksel; stevige emmers zijn ideaal in gebruik. Zeker wanneer ze duurzaam zijn vervaardigd en je ze keer op keer kunt gebruiken of wanneer ze gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Belangrijk hierbij is dat de emmers gecertificeerd dienen te zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Deze certificering herken je aan het BRC-certificaat.

Customizable

Uiteraard wil je als bedrijf zijnde je verpakkingsmateriaal ook kunnen customizen. Niet alleen voor de essentiële informatie over de inhoud van de verpakking, maar ook om jezelf te kunnen onderscheiden met onder andere je logo en slogans. Hier dragen dus ook de looks van de verpakking aan bij. Zo kun je kiezen voor allerlei kleuren of zelfs voor een transparante versie. Kies je voor een grijze variant van bijvoorbeeld deze emmers, dan maak je de duurzaamste keuze. Deze variant is namelijk gemaakt van gerecycled plastic (PCR). Hierdoor gaan ze lang mee en zijn ze ook nog eens goed voor de non-foodsector. Bovendien is het materiaal ook nog eens 100% recyclebaar. Tot slot is het natuurlijk niet alleen het materiaal dat er voor zorgt dat een product lang mee gaat, ook de vorm en kwaliteit bepalen de levensduur van een product. Wanneer je een van de eerder genoemde kubusvormige emmers kiest ben je in ieder geval verzekerd van een emmer die zó enorm sterk is door de kubusvorm, dat de verpakking extra lang mee gaat.

Related Posts