Home RuimteTuin Pakketbrievenbus; alles wat je moet weten

Pakketbrievenbus; alles wat je moet weten

Door Marieke
Pakketbrievenbus waar je ook pakketten in kunt ontvangen

Je hebt prachtige kunststof kozijnen laten plaatsen en daarbij ook een gloednieuwe voordeur. Dan komt de vraag van de werknemers op welke hoogte je de brievenbus precies wilt. Dan kunnen ze een gat in de voordeur zagen en daar de brievenbus plaatsen. Op dat moment slaan de twijfels toe; een gat in je gloednieuwe, o zo prachtige voordeur? Je besluit om het niet te doen en een losstaande brievenbus aan je muur te hangen, of aan het begin van je tuinpad te plaatsen. Overweeg dan eens een pakketbrievenbus. Daarmee haal je nog meer gemak in huis. In deze blog vertellen wij je er alles over.

Wat is een pakketbrievenbus?

Tegenwoordig ontvang je bijna meer pakketten van producten die je via internet bestelt in plaats van gewone brieven. En daar spelen de fabrikanten van brievenbussen handig op in. Er zijn niet alleen gewone brievenbussen op de markt verkrijgbaar, tegenwoordig kun je ook pakketbrievenbussen aanschaffen. In een gewone brievenbus kun je alleen brieven ontvangen, in een pakketbrievenbus kun je ook grotere pakketten ontvangen die door de pakketdienst wordt bezorgd. En dat heeft zo z’n voordelen.

De voordelen van een pakketbrievenbus

Je komt thuis van een lange, drukke werkdag. In de brievenbus ligt een briefje dat de postbezorger een pakketje voor jou heeft afgeleverd bij de buren. Je loopt naar de buren, belt aan, maar helaas. De deur wordt niet opengedaan. Een uur later – eigenlijk heb je geen zin om van die bank op te staan – probeer je het weer. Wat zou het dan handig zijn als de postbezorger het pakket direct in jouw brievenbus heeft afgeleverd.

Of heb je ook wel eens dat de postbezorger het pakket niet bij de buren heeft afgeleverd, maar op het postkantoor? Dan moet jij helemaal naar het postkantoor om het verwachte pakketje op te halen. En daar had je nu net geen zin in na een drukke werkdag. Wat zou het dan handig zijn als de bezorger het direct in jouw brievenbus had gelegd.

En heb je wel eens meegemaakt dat de postbezorger het verkeerde huisnummer op het briefje heeft geschreven en dat je de hele straat af moet lopen op zoek naar jouw pakketje?

Een pakketbrievenbus bespaart je dus flink wat gedoe en ook flink wat tijd.

Lees ook: 5 redenen om een Smart Lock aan te schaffen

Hoe werkt een pakketbrievenbus?

Maar kunnen voorbijgangers het pakket niet uit de brievenbus halen dan? Nee, dat is niet mogelijk. Elke fabrikant heeft weer zijn eigen manier om je pakket te beveiligen tegen voorbijgangers. Een van de mogelijkheden is dat een klep ervoor zorgt dat er niemand meer in de brievenbus kan. Behalve jij. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken dat iemand je pakket uit je bus haalt als jij niet thuis bent. Andere brievenbussen werken weer met een specifieke code per pakket.

Nadelen

Een pakketbrievenbus heeft een paar nadelen. In de eerste plaats is een pakketbrievenbus natuurlijk veel groter en robuuster dan een gewone brievenbus in je voordeur. Als jij geen voortuin hebt en direct op de stoep staat zodra jij je voordeur uitstapt is er geen ruimte voor een staande pakketbrievenbus. Ook moet je een groot en robuust exemplaar maar net in je tuin willen hebben staan.

Een tweede nadeel is de aanschafprijs. Een klep in je voordeur kost niet zoveel, een pakketbrievenbus daarentegen wel. En dan is de vraag of je dat ervoor over hebt en of dat opweegt tegenover het gemak dat daartegenover staat.

Een laatste nadeel kan zijn dat niet alle pakketten in een brievenbus past. Een brievenbus heeft een bepaalde afmeting en daarin kunnen pakketten die kleiner zijn dan die afmeting. Ontvang je een groter pakket? Dan moet je alsnog naar de buren je pakket halen.

Lees ook: Kozijnen kopen? 6 aandachtspunten

Related Posts