Home RuimteTuin Optimaal bewateren met tropische temperaturen

Optimaal bewateren met tropische temperaturen

Door bouwsuper
Optimaal bewateren

Tijdens enorme hitte heeft je tuin het zwaar te verduren. Ook valt er nu minder tot geen regen en hierdoor komt je tuin droog te staan. Dit is natuurlijk niet goed voor je tuin. Om te voorkomen dat je planten afsterven gaan we ervoor zorgen dat je tuin mooi groen blijft en alles mooi blijft groeien door een aantal handige tips.

Niet te vaak sproeien

Bij tropische temperaturen is de grote vraag hoeveel en hoevaak moet ik mijn gazon besproeien? Het gazon hoeft niet iedere dag besproeit te worden. Geef het gazon minder vaak water, maar geef juist veel water op de momenten dat je sproeit. Planten kun je daarentegen wel het beste iedere dag water geven, maar niet te vaak op een dag en ook met veel water. Zorg dat je niet de hele plant besproeit maar juist water dicht bij de grond geeft. Hiermee voorkom je schimmelvorming op het blad.

Op de juiste momenten bewateren

Maar op welke momenten moet ik dan sproeien? Bij warmere temperaturen kun je niet zomaar altijd je planten besproeien. Daarom gaat de voorkeur uit naar de vroege ochtend of de late avond. Op deze momenten is het minder warm en werkt het water beter op de planten. Ook verdampt het water minder dan midden op de dag of op een moment wanneer de zon vol op de plant schijnt.

Zachte sproeistraal

Zachte sproeistraal

Ook is het belangrijk om het gazon op de juiste manier te besproeien. Je kunt het gazon het beste water geven met een zachte straal. Hierdoor benader je de natuur het beste en boots je de regen na. Daarnaast kun je beter laag aan de grond sproeien dan van bovenaf. Dit gaat het beste met een druppelslang.

Voor de hitte goed besproeien

Houd je de weerberichten een beetje in de gaten en merk je dat er tropische temperaturen aankomen? Haal dan je tuinslang uit je tuinslanghaspel en geef je gazon al een paar dagen vantevoren water. Hierdoor hoef je niet direct het gazon te besproeien wanneer de hitte toeslaat. Je hebt het gras al voorbereid.

Geel gras

Geel gras ziet er natuurlijk minder goed uit dan mooi groen gras, maar is geel gras erg? Nee dit is nog niet erg, want het gras is nog niet dood. Het gras kan best een tijdje zonder water, pas als het gras zwart is dan is het gras echt dood. Echter kun je geel, en zwart al helemaal, voorkomen door het regelmatig te besproeien.

Met deze tips kan je gazon er tijdens de tropische dagen weer tegenaan. Kortom zorg dat je goed kijkt hoe je het gazon of je planten besproeit en hoe vaak je dit doet. Hierdoor voorkom je ook geel gras. Ben je dan eindelijk klaar met sproeien? Rol dan eenvoudig je tuinslang weer gemakkelijk op met behulp van een wandslangenbox.

Related Posts