Home Wonen Ook meubels worden steeds vaker online gekocht

Ook meubels worden steeds vaker online gekocht

Door bouwsuper
Ook meubels worden steeds vaker online gekocht

Nederlandse consumenten doen hun aankopen steeds vaker online. Een trend die je wellicht direct herkent. Wanneer heb jij voor het laatst kleding of bijvoorbeeld een cadeau voor een jarige in een fysieke winkel gekocht? Niet alleen kleding, cadeaus en bijvoorbeeld boodschappen worden vaker online gedaan. Ook het online bestellen van een tv meubel of een fraai dressoir wordt populairder. Het is niet voor niets dat het online kopen van meubels aan populariteit wint. Men heeft online een veel ruimere keuze, men kan meubels op maat bestellen en men wordt niet langer geconfronteerd met de opdringerige verkoper van de meubelzaak. Op internet heb je alle tijd om een geschikt meubelstuk te vinden voor jouw interieur!

Maatwerk meubels winnen aan populariteit in Nederland

Opvallend is dat de Nederlandse consument steeds vaker voor maatwerk kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de tv kasten op de markt  of bijvoorbeeld een buffetkast moet perfect passen bij de ruimte die het bestaande meubel achterlaat na het vervangen hiervan. Op deze manier hoeft de indeling van de kamer niet te worden aangepast, als individuele meubels vervangen moeten worden. Er is niets vervelender dan het moeten verplaatsen van een bank, fauteuil of eettafel als de nieuwe kast niet goed past. Bij maatwerk sluiten de afmetingen van het meubelstuk precies aan op de beschikbare ruimte en heb je de mogelijkheid om de kleur van het meubel af te stemmen op de rest van het interieur.

Tv meubel

Vaker gekozen voor kwalitatief goede houten meubels

Niet alleen kiezen consumenten vaker voor maatwerk, wanneer zij nieuwe meubels bestellen. Ook de kwaliteit van deze meubels wordt belangrijker. Een hangend tv meubel wordt niet meer voor een schijntje bij de grote meubelboulevard gekocht. Steeds vaker gaat men voor kwalitatief goed hout. Het voordeel van degelijke houten meubels is tweeledig; de meubels zijn makkelijk te herstellen als er sprake is van een lichte beschadiging en de kleur van houten meubels is eenvoudig aan te passen wanneer je hier op uit bent gekeken. Iets wat bij de meubels van grote, vaak goedkopere meubelboulevards lang niet altijd mogelijk is.

Inspiratie opdoen via platforms als Pinterest en Instagram

Het is niet altijd even makkelijk om het interieur aan te passen. Hoe voorkom je dat je al snel uitgekeken raakt op je nieuwe meubels? Platforms als Instagram en Pinterest helpen gezinnen inspiratie op te doen voor het interieur bij hen thuis. Steeds meer mensen delen hun eigen interieur via dergelijke platforms. Daarbij groeit het aantal persoonlijke bloggers op hoog tempo. In de artikelen die zij publiceren delen ze de verschillende hoekjes in hun interieur om mensen op nieuwe ideeën te brengen. Opvallend hierbij: steeds vaker kiest men voor leuke DIY-projecten om het interieur een nieuwe impuls te geven.

Related Posts