Home RuimteTuin Onderwerp: 4 prachtige voorbeelden van vlonderterrassen

Onderwerp: 4 prachtige voorbeelden van vlonderterrassen

Door bouwsuper

Het terras, altijd een centrale plaats in de buitenruimte van je woning. Op deze plaats zal je immers veel tijd buiten doorbrengen, of het nu om een balkon, dakterras of terras in de tuin gaat. Comfortabele en degelijke tuinmeubels mogen niet ontbreken als je hier tijdens lange zomeravonden urenlang met vrienden of familie wilt zitten. Net zo belangrijk voor de uitstraling van het terras als de tuinmeubels? De ondergrond natuurlijk.

Waar eerder grindtegels eigenlijk altijd de standaard waren, zagen we de afgelopen jaren een grote ontwikkeling in sierbestrating. Dat woord moet je trouwens tegenwoordig in de meest brede zin van het woord gebruiken. Stenen terrastegels zijn nog steeds erg populair, maar er is tegenwoordig een veel ruimer assortiment aan tegels in verschillende kleuren en afmetingen. Redelijk nieuw, maar ook nu al erg in trek zijn vlondertegels van hout of composiet.

Voordelen van vlondertegels

Groot voordeel van vlondertegels is dat deze veel lichter zijn en veel eenvoudiger zelf te plaatsen. Ook als je zelf aan de slag wilt hoef je geen trilplaat te huren en geen rekening te houden met een verloop voor de waterafvoer. De vlonders klik je gemakkelijk en snel aan elkaar. Je hebt een vlonderterras in een mum van tijd gelegd, omdat deze tuintegels redelijk groot van formaat zijn. Welke sfeer je ook wilt creëren op het dakterras of in de tuin, door de verschillende materialen en kleuren is er altijd wel een vlondertegel die past bij de tuinmeubels.

Ben je ook geïnteresseerd in het maken van een vlonderterras, maar ben je nog zoekende naar een bepaalde stijl? Bekijk dan de creatieve en opvallende voorbeelden van vlonderterrassen hieronder!

Een vlonderterras in natuurlijke kleuren

Op de foto hieronder zie je een houten vlonderterras in een warme en natuurlijke kleur. De ondergrond geeft een speelse indruk door de verschillende kleuren houten tuintegels.

Houten terrastegel met verrassend contrast

Wil je wel natuurlijke kleuren de boventoon laten voeren, maar de ondergrond van een terras toch net een andere uitstraling geven? Onderstaande foto laat zien hoe volledig houten vlondertegels afgewisseld zijn met houten vlondertegels met een strakke stenen inleg.

Moderne vlondertegels in grijstinten

Heb je een moderne inrichting van je interieur met veel grijstinten, en wil je dit graag naar buiten doortrekken? Onderstaande foto geeft een goed beeld van een vlonderterras in combinatie met donkere tuinmeubels met strakke lijnen. De vlondertegels zijn gemaakt van composiet, en daardoor onderhoudsarm.

Moderne zwart-wittinten op het terras

Tenslotte nog een laatste voorbeeld van hoe grijze composiettegels prachtig kleuren bij witte tuinmeubelen!

En? Ben je er al over uit hoe jouw vlonder en terras er straks uit moeten komen te zien?

Leestip: De voordelen van composiet vlonderplanken

Related Posts