Home Klustips Onderhoud aan het dak: waar moet je allemaal aan denken?

Onderhoud aan het dak: waar moet je allemaal aan denken?

Door bouwsuper
Onderhoud aan het dak waar moet je allemaal aan denken

Het dak vormt een belangrijk onderdeel van de woning. Onderhoud aan het dak is dan ook essentieel, om het dak sterk te houden. Zo voorkom je ongemakken, zoals lekkages of zwakke plekken in het dak. Houd de kwaliteit van het dak in de gaten en pas onderhoud waar nodig toe. Waar moet je allemaal aan denken? Dit zijn onze tips.

Dakbedekking in orde

De dakbedekking vormt het belangrijkste onderdeel van het dak. Dit dekt het dak immers af, zodat je de woning beschermt en waterdicht houdt. Is de bedekking van het dak in verval geraakt, bijvoorbeeld omdat je in een oude woning woont? Dan kan het tijd zijn voor nieuwe bedekking op het dak. Het is een ingewikkelde klus om zelf mee aan de slag te gaan: schakel liever de hulp van een expert in. Dat kan gewoon in de buurt: in elke provincie zijn er dakdekkers te vinden. Woon je in Noord-Brabant? Denk dan aan een goede dakdekker omgeving Breda. Woon je in het zuidoosten van de provincie? Dan kies je een dakdekker omgeving Eindhoven. Of het nu om een plat of een hellend dak gaat: voor elk type dak is er de juiste dakbedekking te vinden.

Dakbedekking in orde

Lekkage aanpakken bij het dak

Je kunt dus al preventief een dakdekker langs laten komen, om schade voor te zijn. Het kan echter ook zo zijn dat er sprake is van een urgenter probleem. Bij lekkage bij het dak kun je tevens een dakdekker uit de buurt oproepen om te helpen, denk aan een dakdekker omgeving Den Bosch. Het is belangrijk om een lekkage snel te verhelpen, zodat je voorkomt dat de problemen uit de hand lopen. Wacht hier dan ook niet lang mee.

Dak schoonmaken

Houd het dak goed schoon. Vuil kan namelijk ook voor ongemakken zorgen, zoals lekkages. Het is misschien niet het leukste klusje om het dak op te gaan om de boel schoon te maken, maar noodzakelijk is het zeker. Er komt namelijk behoorlijk wat vuil op het dak terecht door de tijd heen. Denk aan bladeren en takken van bomen. Sommige delen van het vuil verdwijnen met de regen mee, maar dit is niet altijd het geval. Daarom is het reinigen van het dak af en toe nodig. Zo blijft het dak er ook het mooist uitzien! Haal grof vuil met de hand weg. Vervolgens kan het dak met een hogedrukspuit worden schoongemaakt. Zo ziet het dak er weer als nieuw uit!

Coating op het dak

Na het schoonmaken van het dak kan er in sommige gevallen een speciale coating worden aangebracht, voor extra bescherming van het dak. Er zijn verschillende dakdekkers die hiermee werken. Dit maakt namelijk dat je weer een lange tijd vooruit kunt met je opgeknapte dak!

Related Posts