Home Wonen Nieuwbouwwoning? Kies voor een prefab kelder!

Nieuwbouwwoning? Kies voor een prefab kelder!

Door bouwsuper
Nieuwbouwwoning Kies voor een prefab kelder!

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning komt veel om de hoek kijken. Er moeten veel beslissingen worden gemaakt en je wilt dat er niets in jouw nieuwbouwwoning ontbreekt. Al aan de tekentafel is het van belang om goed te weten wat je allemaal wilt. In deze fase is het ook van belang dat je kijkt of een prefab kelder iets is wat je onder je nieuwbouwwoning wilt hebben.

Wat is een prefab kelder?

Een prefab kelder is een kelder die in de fabriek wordt gemaakt. Hierdoor heb je geen arbeid op de bouwplaats en is er in vele gevallen ook maar een dag bronbemaling nodig op het moment dat de kelder geplaatst wordt. De kelder komt dus helemaal klaar bij je aan en kan binnen één dag worden geplaatst. Een kelder zorgt voor veel meer ruimte onder je huis en kan daarnaast in sommige gevallen als fundering dienen.

Waarom een prefab kelder onder jouw nieuw te bouwen huis

De prefab kelder wordt in de meeste gevallen onder een nieuw te bouwen woning geplaatst. Het kan ook in de tuin naast een bestaande woning, met bijvoorbeeld een tuinhuisje erboven met een trap naar beneden. In het laatste geval ben je wel een gedeelte van de ruimte van de tuin kwijt. Het gemakkelijkste is dus een prefab kelder plaatsen wanneer er een nieuw huis wordt gebouwd. Het is een investering, maar daarmee heb je wel aanzienlijk meer ruimte die je op vele manieren kan gebruiken. Wat dacht je van een sportruimte waar je al je apparaten neer kan zetten? Of van een echte man cave, waar je partner, kinderen of jijzelf kunnen gamen en ontspannen. De toepassingen zijn werkelijk eindeloos. De ruimte van een kelder is ruimte die je bij een bestaande woning moeilijk nadien kan realiseren. Het is dus echt van toegevoegde waarde om een prefab kelder te nemen op het moment dat er nieuw gebouwd wordt.

Kosten voor een kelder onder nieuwbouwwoning

De prefab kelder prijs hangt erg af van welke maat kelder je wenst. Er zijn veel verschillende standaardmaten beschikbaar en daarnaast kan er ook een op maat gemaakte kelder worden gemaakt, alleen ligt de prijs daarvan hoger. Het is mogelijk om een prijs te noemen voor een kelder die af uit de fabriek komt, maar door alle bijkomende kosten zoals de kraan- en transportkosten die elke keer weer verschillen is het beter om een offerte bij een prefab leverancier aan te vragen. Feit is wel dat een kelder onder een nieuw te bouwen woning vele malen goedkoper is dan onder een bestaande woning, doordat er dan veel meer arbeid aan te pas komt om te plaatsen en het veel moeilijker is om te realiseren. Je doet er dus goed aan om een prefab kelder te plaatsen op het moment van nieuwbouw.

Wat je vaak hoort is dat mensen spijt hebben dat ze niet gekozen hebben voor een prefab kelder bij nieuwbouw. Het is een investering, maar dan heb je relatief goedkoop meer vierkante meters dan als je een uitbouw moet realiseren bij een bestaande woning. Mensen die besluiten geen prefab kelder te nemen weten vaak pas dat ze deze missen op het moment dat die niet aanwezig is en ze ruimte tekort hebben.  Overweeg dus goed of je een prefab kelder wilt en denk na over de toegevoegde waarde die de extra ruimte jouw nieuwbouwwoning kan bieden!

Related Posts