Home Klustips Muursticker aanbrengen; met dit stappenplan lukt het!

Muursticker aanbrengen; met dit stappenplan lukt het!

Door Marieke
Muursticker aanbrengen, met dit stappenplan lukt het jou ook

Muurstickers zijn helemaal hip. Het maakt een kamer ook helemaal af. Vooral in een babykamer wordt er veel gebruik gemaakt van vrolijke en gezellige stickers. Maar niet alleen in een babykamer kun je muurstickers op de muur plakken. Muurstickers op de muur bevestigen is een eenvoudige manier om van elke ruimte in je huis een gezellige en sfeervolle ruimte te maken. In dit artikel vertellen wij je waar je op moet letten bij het aanbrengen van een muursticker, maar ook hoe je makkelijk weer een muursticker verwijdert.

Tips vooraf

  • Is je muur net geschilderd? Wacht dan nog even een week of 2 à 3 met het aanbrengen hiervan.
  • Heb je een grote muursticker? Dan is het handig om met z’n tweeën of z’n drieën de sticker aan te brengen.
  • Als je een muursticker al ruim van tevoren bestelt en je brengt deze niet gelijk aan, bewaar de sticker dan op een droge en schone plek. Bewaar de muursticker liever niet langer dan 2 tot 3 maanden. Dit heeft met de lijmlaag op de sticker te maken.

Aanbrengen van de sticker

Muursticker zijn over het algemeen alleen te gebruiken op vlakke, gladde en egale ondergronden. Niet alleen een muur is geschikt, maar ook bijvoorbeeld een duur, een kast, of raam.

Stap 1: Controleren

Je kunt wel een leuke muursticker hebben aangeschaft, toch is het goed om even te controleren of de sticker daadwerkelijk past. Meten is immers weten. Houd de sticker op de plek waar jij ‘m wil hebben en controleer of het goed past.

Stap 2: Schoonmaken

Voordat je de sticker gaat aanbrengen is het van belang dat je de ondergrond goed schoon en stofvrij maakt. Als je dit met water of een vochtige doek doet, laat het dan eerst goed drogen voordat je de sticker aanbrengt.

Stap 3: Overbrengen op transferpapier

Haal het transferpapier los en plak de klevende kant op de muursticker. Strijk het papier heel goed glad met bijvoorbeeld een pasje.

Stap 4: Papier verwijderen

Verwijder vanuit een hoek het papier van de sticker. Zorg ervoor dat de sticker goed op het transferpapier blijft plakken.

Stap 5: Aanbrengen

Plak de sticker op de plek waar jij ‘m wilt hebben. Strijk met bijvoorbeeld een pinpas de sticker goed vast en strak. Let goed op alle hoekjes, randen en kleine details die makkelijk loslaten.

Stap 6: Wegtrekken van transferpapier

Zit de sticker op de muur? Haal dan stukje voor stukje het transferpapier weg. Doe dit vanuit de hoek. Zie je dat toch een stukje van de sticker loslaat van de muur? Wrijf dit dan weer heel goed aan met het pasje of met je vinger. Verwijder het transferpapier langzaam en met aandacht.

Stap 7: Aandrukken met een doek

Klaar? Super! Het is je gelukt! Nog een laatste stap. Met een schone handdoek of theedoek druk je de sticker nog even goed en stevig aan op de muur.

Lees ook: 8 creatieve ideeën met restjes behang

Muursticker aanbrengen gaat snel eenvoudig met dit stappenplan

Verwijderen van de sticker

Wil je op den duur de sticker er weer afhalen zonder dat je de muur al te veel beschadigt? We vertellen je exact hoe je de sticker moet verwijderen van de muur. Over het algemeen zijn muurstickers makkelijk te verwijderen, maar het hangt wel af van de ondergrond.

Harde ondergrond

Bij harde ondergronden zoals een gestucte muur kun je de sticker op een hoek lospeuteren en deze vervolgens in z’n geheel lostrekken. Doe het langzaam en rustig.

Föhn

Laat de sticker moeilijk los? Pak er dan even een föhn bij en verwarm de sticker. Zet de föhn wel op de laagste stand en houd het een stukje van de muur af. Na een tijdje wordt de lijm van de sticker warm en zachter en kun je de sticker makkelijk loshalen.

Als de muur in goede conditie is en je ook zeer goede kwaliteit verf hebt gebruikt, dan zul je de sticker zonder dat je de muur beschadigd eraf kunnen trekken.

Lees ook: Kinderkamer decoreren
Lees ook: Sticker- en lijmresten verwijderen; zo doe je dat!

Related Posts