Home materiaal Muren spuiten

Muren spuiten

Door bouwsuper

Muren spuiten met latex
Latex spuiten geeft een veel gladder en strakker resultaat dan je ooit met een roller kan bereiken en het aanbrengen gaat bovendien veel sneller. Het spuiten van de watergedragen verf gebeurt met een professionele verfspuitmachine. Droogtijd van een laag neemt slechts veertig minuten in beslag en een complete eengezinswoning latexen, inclusief plafonds is in twee dagen gebeurd.

Latex spuiten, mooi over alles
Ongeacht de ondergrond, spuitlatex dekt over alle materialen even goed zonder strepen of vlekken achter te laten. Gespoten latex geeft altijd een gelijkmatige dekking over stenen, stucwerk, beton, hout, gipsplaten of oude granol. Bij het spuiten van de latex kan de spuitmachine zo ingesteld worden dat hij een dikke of een dunne laag in een keer nevelt. Bij donkere of sterk vervuilde ondergronden kan het nodig zijn een tweede laag aan te brengen.

Muren spuiten goedkoper dan rollen
Latex spuiten is goedkoper dan het traditionele rollen of kwasten. In eerste plaats door een meer gelijkmatige verdeling van de latex en tevens door de snellere manier van werken.

Afhankelijk van de ondergrond en de soort verf kost het laten spuiten van muren 6 tot 14 euro per vierkante meter. Naarmate de oppervlakten groter worden, denk aan kantoorcomplexen of industriële hallen, gaat de vierkantemeterprijs omlaag.

Is het spuiten van latex zelf te doen?
Mits je het goede materiaal hebt en een vaste hand om verf te spuiten hebt kan je het zelf doen. Over het algemeen echter zijn de verfspuitmachines die je in de doe-het-zelf zaken koopt niet van die kwaliteit dat je er bevredigende resultaten mee behaalt. Heb je daarnaast ook geen ervaring op het gebied van latex spuiten voorkom dan teleurstellingen en laat het door een schildersbedrijf doen. Het plezier wat je daarna beleeft aan goed gespoten muren zijn die extra uitgave dubbel en dwars waard.

Related Posts