Home Klustips Wat is een Multipomp en wat kan je ermee verpompen?

Wat is een Multipomp en wat kan je ermee verpompen?

Door bouwsuper

Een multiple pomp is in de basis niet veel anders dan een normale pomp. Elk pompsysteem, of het nu een centrifugaal-, plunjer-, of tandwielpomp, is geschikt om als multiple pomp zijn werk te doen. Het verschil met een doorsnee vloeistofpomp zit hem in het gebruikte materiaal van de binnenbekleding van het pomphuis dat hem bestand maakt tegen de meest extreme vloeistoffen.

Multi resistent
Het pomphuis van een pomp die resistent is tegen bijtende vloeistoffen is van binnen bekleed met een hoogwaardige kunststofsoort die versterkt wordt met glasvezels. Deze hoowaardige slijtvaste binnencoating zorgt ervoor dat het metaal van het pomphuis niet aangetast wordt door corrosie of de vloeistof die erdoor loopt. De duurzame binnenbekleding van de pomphuizen is tevens flexibel genoeg om geen schade op te lopen als er samen met de vloeistof ook harde deeltjes worden verpompt.

Multikop pompsysteem
Met een multihead pompsysteem is het mogelijk om door één pomp twee of meer vloeistoffen te transporteren en wordt met name in de chemicaliënindustrie veelvuldig gebruikt. Eén aandrijfsysteem bedient meerdere pomphuizen met elk een andere vloeistof. In plaats van dat men voor de verschillende chemicaliën meerdere pompen tegelijk gebruikt volstaat men hier met een enkele pomp die meerdere koppen aanstuurt. Meerkoppige pompsystemen zijn voornamelijk ruimte- kostenbesparend en de ideale oplossing voor processen waarbij er meerdere chemische stoffen tegelijkertijd toegevoegd moeten worden. Kijk voor meer informatie eens bij Multipomp BV.

Related Posts