Home Klustips Moddervlekken uit kleren verwijderen; zo doe je dat!

Moddervlekken uit kleren verwijderen; zo doe je dat!

Door Marieke
Moddervlekken

Om je huis schoon en netjes te houden kun je zo af en toe wel wat schoonmaaktips gebruiken. Momenteel is het onmiskenbaar herfst. De regen komt met bakken uit de hemel, het waait en het zonnetje is nergens te vinden. Op straat liggen grote plassen en kinderen vinden het heerlijk om daarin te spelen. Of een auto rijdt precies door een plas terwijl jij net daar op de stoep loopt. Gevolg; een nat pak vol met moddervlekken. Of wat denk je van kinderen die op een zompig grasveld gaan voetballen? Hoe krijg je modder er eigenlijk het beste uit? In dit artikel geven wij je tips hoe je moddervlekken uit je kleren kunt verwijderen.

Tip 1: Niet direct in de wasmachine stoppen

Ho, Stop! Je eerste reactie is om de kleren uit te trekken en linea recta in de wasmachine te stoppen. Het is echter niet verstandig om dit te doen. Het loskomende zand zorgt blijft dan in de wasmachine achter en dat is niet heel goed voor het behoud van je wasmachine. Laat de modder eerst drogen en verwijder vervolgens eerst het hard geworden zand van de kleding. Dat kan bijvoorbeeld heel goed door met een zachte borstel over de moddervlekken te poetsen. Dit kun je het beste even buiten doen. Voordat je het weet heb je een laag zand in je woonkamer of badkamer liggen. En natuurlijk heb je geen zin om weer te moeten stofzuigen.

Tip 2: Met afwasmiddel

Al het loszittende zand is verwijderd doordat je het hebt laten drogen en met een borstel hebt verwijderd. Vervolgens doe je een klein beetje afwasmiddel op de vlekken, draai je het kledingstuk binnenstebuiten en maak je zachte ronddraaiende bewegingen. Bijvoorbeeld met een zachte, kleine borstel. Afwasmiddel is zeer effectief, goedkoop en we hebben het allemaal in huis. Het kan niet makkelijker.

Stap 3: Laten weken

Om de modder goed te kunnen verwijderen, laat je het kledingstuk weken in lauwwarm water met Biotex of Ossengalzeep of wasmiddel. Het urenlang laten weken zorgt ervoor dat de vlekken in de kern van het stof wordt losgelaten en wordt verwijderd. Eventueel kun je halverwege het koud geworden water vervangen door weer nieuw lauwwarm water en wasmiddel.

Stap 4: Schrobben en dan in de wasmachine

Daarna probeer je met een zachte borstel de overgebleven modder schoon te schrobben. Doe dit zachtjes en met een zachte borstel, zo blijft ook de stof mooi. Als laatste mag de wasmachine het werk verder opknappen. Was de kleding volgens de voorschriften en de modder is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Moddervlekken in het tapijt

Tsja, en dan loopt je peuter met regenlaarsjes en al vol modder zo je woonkamer binnen. Gevolg, voetstappen maatje 23 op je vloerkleed of tapijt. Een vloerkleed of tapijt kun je moeilijk in de wasmachine stoppen. We geven 3 tips hoe je dan het beste de vlek uit je vloerkleed of tapijt kunt verwijderen.

Als eerste verwijder je het ergste modder van het kleed. Daarna kun je met een zachte borstel en een beetje water of wasbenzine de vlek wegpoetsen. Of je maakt de vlek nat en je smeert deze in met Ossengalzeep. Daarna dien je het wel met water schoon te spoelen. En de laatste tip; smeer de moddervlek in met scheerschuim, even laten inwerken en vervolgens met lauwwarm water de schuim en de vlek verwijderen.

Hoe krijg jij moddervlekken uit je kleding?

Related Posts