Home Wonen Mix ‘n Match met patronen in huis

Mix ‘n Match met patronen in huis

Door Maxime

Veel mensen hebben een voorliefde voor een rustig interieur. Zij denken dan vaak aan het gebruik van witte lichten tinten zoals beige, grijs of een ton sur ton kleuren stelling in huis. Maar het toevoegen van patronen in jouw interieur is vaak dé manier om meer persoonlijkheid in het interieur te brengen.

Kleur

Bij patronen denken mensen vaak aan kleur, druk en chaotisch en worden daar niet direct enthousiast van. Maar patronen die tegenwoordig erg in zijn, zijn geometrische patronen. Dit zijn de op wiskunde gebaseerde strakke patronen die erg minimalistisch aandoen. Vaak zie je bij deze patronen simpele combinaties van zwart en wit, of wit met een pastel tint. Dit is totaal niet heftig of chaotisch maar juist erg smaakvol in combinatie met een effen kleur kussen of andere accessoires.

Het is helemaal aan jou of je wilt gaan voor een wat gedempte lichte tint of een felle heftige tint.

Mix ’n Match

Het combineren is een kunst op zich. Zorg dat je in dezelfde stijl blijft en ga na of de kleuren elkaar complementeren of juist laten vloeken. Je kunt in kleuren combineren, patronen en materialen. Er zijn een aantal regels die je kunt aanhouden als je gaat combineren met patronen!

– laat altijd één patroon domineren
Laat altijd één grote print opvallen. Dit kan in een groter oppervlak zoals een vloerkleed. Combineer dit met een patroon op een kleiner oppervlak waardoor je een spannend geheel krijgt.

– streepjes en bolletjes
Binnen dezelfde categorie kan prima gecombineerd worden. Denk hierbij aan de combinatie strepen en bolletjes. Dit oogt lieflijk maar toch stoer. Het kan zowel voor mannen als vrouwen

– dezelfde print in verschillende kleuren
Dezelfde print gebruiken maar dan in verschillende kleuren is wat gewaagder. Maar wanneer je dit goed doorvoert kan het ontzettend mooi uitpakken.

Durven doen

Je kunt oneindig veel prints met elkaar combineren, zolang ze maar wel iets met elkaar gemeen hebben. Denk hierbij aan: de basiskleur, het motief (het patroon) of de stijl. Je kunt op save spelen en gaan voor een zwart wit thema. Kies je voor een heftigere print, zorg dan dat dit wordt gecombineerd met kleinere accenten in dezelfde kleurtoon.

Een rustgevende print bestaat uit één duidelijke vorm vaak in combinatie met pasteltinten. Deze tinten komen dan weer terug op andere plekken in het interieur zoals in sierkussens bijvoorbeeld. Allerlei verschillende patronen maar wel in dezelfde kleuren geven je interieur veel levendigheid. Dit kun je versterken door gebruik te maken van felle kleuren.

Durf jij te combineren met patronen?

Related Posts