Home Klustips Mijn verbouwing financieren

Mijn verbouwing financieren

Door bouwsuper

In een tijd als deze waarin de huizenprijs alleen maar daalt en er niet direct verandering te zien is, kan een overweging zijn om in plaats van te verkopen te gaan verbouwen.

Geld lenen?
De kosten van een verbouwing zijn soms behoorlijk fors. Natuurlijk krijg je daar ook veel meer huis voor terug, maar het moet ook gefinancierd worden. Het loont daarom de moeite uit te zoeken wat voor u het beste werkt.

* Het gespaarde geld gebruiken?
* Een lening bij de ouders?
* Een lening bij de bank?
* Een doorlopend krediet?
* Of een tweede hypotheek?

Wanneer u voor de laatste optie kiest, kan dat onder voorwaarden betekenen dat u de rente als aftrekpost kunt opvoeren. Een van de voorwaarden is dat het geld aantoonbaar is uitgegeven aan de verbouwing. Dit is een harde voorwaarde, waar niet van afgeweken wordt. In alle gevallen is het belangrijk om goed advies in te te winnen. Zo kunt u voor een lening bijvoorbeeld goed terecht bij Ribank Direct, maar vergelijk eerst goed alle mogelijkheden voordat u een beslissing maakt.

Anders bekostigen?
Wanneer u er voor kiest om te verbouwen, is het misschien ook het juiste moment om eens te kijken naar duurzame energievoorziening. Dat kan een leuke subsidie opleveren. Waarom laten liggen? Dat is zonde.

Verder geldt dat bij een lage rentestand zoals we die nu kennen, het mogelijk goedkoper is om spaargeld in te zetten dan geleend geld. Over spaargeld verliest u weliswaar de rente, maar die is een flink stuk lager dan de rente die u over een lening moet betalen. De andere optie kan zijn om ouders te vragen of zij een deel willen voorfinancieren en een manier van terugbetalen af te spreken. Dat kan interessant zijn wanneer de ouders hun huis verkocht hebben en de kinderen so wie so een gift willen geven. De belastingregels zijn hier beduidend versoepeld.

Een andere zaak die uw aandacht verdient is het tijdstip van verbouwen, want wanneer dat binnen de regeling voor de lagere BTW valt, is ook hier goed geld te verdienen.

Related Posts