Home Klustips Meten van storingen in het stroomnetwerk

Meten van storingen in het stroomnetwerk

Door bouwsuper

Meten van storingen in het stroomnetwerk
Onwillekeurig kunnen er in ons stroomnetwerk storingen optreden. Wanneer de storing zo gering is dat de elektriciteitstoevoer niet onderbroken wordt hebben we het zelfs niet eens in de gaten. Met een vermogensmeter zijn deze, soms maar onderbrekingen van een microseconde, te meten en te registreren. Zelfs deze minimale stroomonderbrekingen zijn voor de fragiele geleiders op printplaten funest. Een nauwkeurige power analyzer betekent een vinger aan de pols van ons stroomnetwerk en behoedt ons voor onnodige schadekosten.

Meten is weten
Afwijkingen in de stroomtoevoer worden veroorzaakt worden door fluctuaties in spanningshoogte, haperingen in de stroomtoevoer of de frequentie. Daarnaast kunnen onze eigen machines of voedingssystemen, waaraan een klein defect is, nadelig effect hebben op ons eigen stroomnet. Om storingen in het stroomnetwerk nauwkeurig op de voet te volgen zijn er meerdere soorten test- en meetapparaten. Door een goede analyse en registratie van afwijkingen in de stroomtoevoer worden op deze manier beschadigingen aan machinerie en productieverlies voorkomen. Niet alleen de stroomgebruiker blijft zo op de hoogte van de stroomwisselingen en eventuele gevolgen, ook de leverancier is zich bewust van de beweeglijkheid van de netvoeding.

Probleemoplossing en preventief onderhoud
Vermogens- of powermeters hebben de capaciteit om voor een langere periode gegevens te analyseren en op te slaan in een database. Zo blijft de gebruiker exact op de hoogte van de kwaliteit van zijn netvoeding en kan bijtijds actie ondernemen. Stroommeters of Power Tools zoals ze genoemd worden, zijn er in diverse uitvoeringen. Zo wordt de Power probleemoplosser ingezet bij het uitvoeren van een eerste globale meting en de Powerlogger meet netvoedingsstoringen die wat moeilijker te traceren zijn. Voor de registratie van details en het volgen van de stroomkwaliteit over een bepaalde periode kunnen de meters aangesloten worden op een Power recorder.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.