Home Wonen Met een lichtkoepel creëer je daglicht en ruimte

Met een lichtkoepel creëer je daglicht en ruimte

Door bouwsuper
Met een lichtkoepel creëer je daglicht en ruimte

Een lichtkoepel heeft vele aantrekkelijke en voordelige eigenschappen. Ze laten in de eerste plaats veel natuurlijk daglicht door waardoor je het optimale uit de ruimte kunt halen. Daglicht is essentieel voor de gezondheid en zorgt voor het aanmaken van vitamine D voor een positieve opgewekte stemming en een regelmatige biologische klok. Ook is het een economisch voordelige keuze. In dit artikel licht ik voor je uit waarom een lichtkoepel zoveel voordelen heeft en je woning op verschillende vlakken aantrekkelijker maakt.

Profiteer van de voordelen van het zonlicht

Je profiteert niet alleen van de voordelen van natuurlijk licht, ook oogt de ruimte optisch automatisch opener en ruimtelijker wanneer er een lichtkoepel wordt geplaatst aan het dak. Dit maakt het ook visueel aantrekkelijk wanneer je je woning eventueel wil verkopen.

Daarnaast bespaar je vaak energiekosten omdat je op zonnige dagen de warmte van de zon op deze manier binnenhoudt en bij veel zon dus de verwarming minder hoog hoeft te zetten, en minder gebruik hoeft te maken van kunstmatig licht. Ook kun je genieten van de prachtige lucht voorstellingen met fraaie kleurtinten waar je mooi uitzicht op hebt.

Verschillende types

Op zoek naar de beste lichtkoepel voor jouw woning? In het assortiment bij lichtkoepeltje vind je allerlei verschillende types en uitvoeringen in alle mogelijke formaten. Er zijn varianten die open kunnen en gesloten uitvoeringen. Beide varianten hebben een ingebouwd inbraakvertragend systeem. Qua vorm kun je kiezen ronde vierkante en rechthoekige koepelvormen, en voor de bolvormige of piramidevormige variant. Vaak wordt gekozen voor het bolvormige model, die is wat voordeliger qua prijs en meer standaard. Voor de piramidevorm betaal je wat meer, maar deze oogt dan ook wat chiquer en geeft een erg unieke lichtval. Wat betreft soorten glas zijn er twee opties. Je kunt kiezen voor de opalen variant, deze is wat matter afgewerkt met als voordeel minder doorkijk, minder fel licht en biedt dus wat meer privacy. Of ga voor de glasheldere kwaliteit die veel licht doorlaat en waar je heel goed doorheen kunt kijken.

Topservice

Lichtkoepeltje is de online specialist in dakramen en lichtkoepels. Je bent bij je aankoop verzekerd van 10 jaar garantie, en een erg hoogwaardige kwaliteit die lang mee gaat.

Zij bieden een topservice en staan graag voor je klaar voor al je vragen. Wat je ook wenst, alles is mogelijk en bespreekbaar. Wanneer je bijvoorbeeld een met dakopstand wenst is deze geheel zelf samen te stellen. Ook kunnen alle koepels op maat worden gemaakt en denken de medewerkers graag met je mee, en geven met plezier het juiste advies.

Kortom, neem eens een kijkje in het uitgebreide assortiment en vind de lichtkoepel die bij jouw woning en voorkeuren past!

Related Posts