Home RuimteKeuken Meer sfeer in huis met HUE lampen

Meer sfeer in huis met HUE lampen

Door bouwsuper

Wanneer je in huis een andere sfeer wilt creëren, denk je al snel aan het kopen van nieuwe meubels, het ophangen van nieuwe gordijnen of het neerzetten en ophangen van andere accessoires. Je denkt minder snel aan het veranderen van je verlichting, ondanks het feit dat je daarmee veel sneller en goedkoper de sfeer in huis kunt aanpassen. Sterker nog: wanneer je kiest voor de juiste verlichting kun je direct de sfeer in huis aanpassen aan je humeur!

Flexibele verlichting

Normaal gesproken is verlichting niet erg flexibel. Je hangt een lamp op, over het algemeen met een standaard spaarlamp of LED-lamp erin en klaar is Kees. Met een dimmer heb je al wat meer vrijheid, omdat je daarmee de felheid van de lamp kunt reguleren. Er is echter veel meer mogelijk met je verlichting. Zo kun je kiezen voor Philips Hue verlichting, de zogenaamde ‘slimme verlichting’. Deze verlichting is bijzonder flexibel: je kunt niet alleen de lichtsterkte aanpassen, maar ook de kleur van het licht is variabel.

Hoe werkt het?

Natuurlijk klinkt dit allemaal heel mooi, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Het startpakket van Hue lampen van Philips bevat drie lampen en een klein kastje, een bridge. De bridge kun je met een stekkertje aansluiten op je internet-modem. Vervolgens kun je de lampen in elke fitting draaien waar ze in passen, bijvoorbeeld in je huiskamerlampen. Je installeert een applicatie op je computer, smartphone of tablet en daarmee kun je de lampen aansturen. Je kunt de lichtsterkte én de lichtkleur bepalen en veranderen wanneer je daar zin in hebt. Er kunnen in totaal meer dan 50 lampen worden aangestuurd met één bridge.

Meer sfeer

Je zou denken dat verschillende kleuren licht eerder thuishoren in disco’s of bij studenten, maar niets in minder waar. De juiste verlichting op de juiste plaats kan de sfeer in huis behoorlijk verbeteren. Wil je graag tot rust komen in een warme omgeving, dan is gedimd, warm geel licht het beste om bij de ontspannen. Ben je meer in een romantische stemming, dan kan de verlichting in zacht rood worden afgestemd. Wil jij aan één kant van de kamer een boek lezen, terwijl iemand aan de andere kant van de kamer wil genieten van zacht licht? De lampen zijn afzonderlijk te bedienen, waardoor je ook geen geruzie meer hebt over de verlichting.

Passend in elk interieur

Voor het installeren van Hue lampen van Philips is het niet nodig om grote aanpassingen in je interieur te doen. Hoewel de lampen LEDs zijn, hebben ze de mogelijkheid om werkelijk elke denkbare kleur aan te nemen. Je kunt de lampen installeren en vervolgens op standaard lichtkleur en -sterkte instellen, waardoor je helemaal niet merkt dat het gaat om slimme verlichting. Vervolgens kun je daarop variëren door andere kleuren te kiezen voor de verlichting. Vandaar ook dat de slimme verlichting past in elk interieur, want je kunt het licht altijd aanpassen aan de omgeving.

Met slimme verlichting in huis kun je de sfeer precies aanpassen aan je stemming van dat moment. Je hebt veel meer mogelijkheden om de sfeer gemakkelijk aan te passen, zonder dat je naar de winkel moet om andere spullen te halen. Wist je bijvoorbeeld dat, als je de kleur van je verlichting twee tinten aanpast, de meeste mensen denken dat je nieuwe meubels hebt gekocht? Het installeren van slimme verlichting is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om de sfeer in je huis snel en subtiel te kunnen veranderen

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.