Home Wonen Meer kans op een huis met een makelaar aan je zijde

Meer kans op een huis met een makelaar aan je zijde

Door bouwsuper
Meer kans op een huis met een makelaar aan je zijde

Voor de zoveelste keer overboden? Of zit je juist te wachten tot de huizenprijzen dalen voordat je het aandurft om je op de huizenmarkt te begeven? Met de huizenprijzen die al jaren stijgen is het lastig om een huis te bemachtigen. Wachten heeft helaas niet veel zin, want ook in 2022 blijven de huizenprijs flink omhoog gaan. Wil je graag verhuizen? Dan is het beste wat je kunt doen een makelaar in de arm nemen.

Waarom kiezen voor een makelaar?

Een makelaar weet over het algemeen meer over de huizenmarkt dan jij. Hij kan je helpen bij het bezichtigen van woningen, het onderhandelen over de prijs en de randvoorwaarden en met de daadwerkelijke aankoop. Maar voordat het zover is moet je natuurlijk wel een huis vinden. Ook dat is iets waarbij de makelaar je goed kan helpen.

Huizen staan namelijk al vaak even te koop voordat ze op funda terecht komen. Soms staan huizen nog helemaal niet te koop, maar is er al wel een makelaar ingeschakeld voor de verkoop. Jouw aankoopmakelaar houdt de huizenmarkt scherp in de gaten en hoort het als eerste wanneer er een huis te koop wordt aangeboden. Voldoet zo’n woning aan jouw eisen, dan hoor jij natuurlijk ook meteen dat er zich een kans voordoet. Omdat jij het huis eerder ziet dan de 5 miljoen(!) mensen die elke maand funda afstruinen, stijgen je kansen om het huis te bemachtigen natuurlijk enorm.

Van starter tot doorstromer, een huis kopen is voor iedereen lastig

Van starter tot doorstromer, een huis kopen is voor iedereen lastig

Of je nu starter op de woningmarkt bent, wil verhuizen omdat je een baan ergens anders in het land hebt gekregen, een groter huis zoekt vanwege gezinsuitbreiding of juist graag kleiner wil wonen, in elke sector is het momenteel lastig om een woning te vinden. Door de oververhitte woningmarkt is de concurrentie moordend. Kon je vroeger nog rustig op de woningsites rondstruinen op zoek naar de perfecte woning, nu zijn de meeste woningen al verkocht voordat ze überhaupt op de huizensites terechtkomen. Een goede makelaar zorgt ervoor dat jij op tijd op de hoogte bent van nieuwe koopwoningen en dat je deze kunt kopen voor een prijs en met de voorwaarden die voor jou gunstig zijn.

Wachten op lagere woningprijzen heeft gezien de huidige inschattingen van de prijzen van huizen van aankomend jaar weinig zin. Als je graag wil verhuizen is het dus eerder van belang het slim te spelen, dan te wachten op het juiste moment. En een makelaar kan je precies vertellen hoe het spel gespeelt moet worden. Schaf de verhuisdozen dus maar vast aan, want binnenkort loop jij tijdens een bezichtiging misschien wel je droomhuis binnen.

Related Posts