Home Wonen Maximaal besparen voor een verbouwing

Maximaal besparen voor een verbouwing

Door bouwsuper
Maximaal besparen voor een verbouwing

De meeste Nederlandse huishoudens zijn op jaarbasis een fors bedrag kwijt aan energie. Vaak is het goed mogelijk om te besparen op de energierekening, dit is uiteindelijk gunstig voor uw portemonnee en het milieu.

Tips voor energiebesparing

Vervang oude apparaten. Veel huizen staan tegenwoordig vol met apparaten, veel van deze apparaten verbruiken soms meer stroom dan u denkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude huishoudelijke apparaten van voor het jaar 2000. Op termijn komt het uw portemonnee ten goede om dit soort apparaten zo snel mogelijk te vervangen voor nieuwere en zuinigere apparaten.

Isoleer het huis. Wanneer u veel warmte verliest moet de verwarming erg hard werken. Een goede isolatie van het huis zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten blijft. Isoleren kunt u groots aanpakken met bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie, maar ook op kleinere schaal is isolatie mogelijk. Dicht bijvoorbeeld kieren en spleten bij ramen en deuren middels een tochtstrip.

Ga slim om met elektronische apparaten. Door bijvoorbeeld apparaten uit de stekker te trekken in plaats van ze op stand-by te laten staan, kunt u energie besparen. Als het onhandig is om een apparaat continu uit de stekker te moeten halen, kan een bespaarstekker uitkomst bieden.

Tips voor energiebesparing

Energieleveranciers met gunstige tarieven

Het besparen van energie is één, maar het overstappen op een energieleverancier met gunstige tarieven is minstens net zo verstandig. Zo verbruikt u even veel, maar betaalt u minder. De goedkoopste energieleverancier vinden is tegenwoordig gemakkelijk door energie vergelijken. Door de vergelijker te raadplegen komt u er gauw achter wat voor u de energieleverancier is met de gunstigste tarieven.

Stap over en begin direct met besparen

Wanneer u tot de conclusie komt dat u teveel betaalt voor uw energie, is het verstandig om over te stappen. Overstappen is tegenwoordig erg gemakkelijk. Zo kunt u overstappen van energieleverancier via easyswitch, zij regelen de overstap, u hoeft dus niets te doen.

Kortom

Te veel betalen voor energie is zonde van uw geld. Om de energierekening omlaag te krijgen kunt u een aantal handige tips toepassen, denk hierbij aan het vervangen van oude apparaten of het beter isoleren van uw huis. Wanneer u overstapt op een goedkopere energieleverancier bespaart u vaak ook veel geld. Zo houdt u aan het einde van de maand meer over. Dit geld kunt u opsparen voor bijvoorbeeld de verbouwing van uw woning.

Related Posts