Home Klustips Maak optimaal gebruik van de ruimte onder je dak

Maak optimaal gebruik van de ruimte onder je dak

Door bouwsuper

Attic BedroomIs een woning te klein voor het aantal bewoners of is er behoefte aan extra ruimte, dan kan de ruimte tussen dak en plafond gebruikt worden. Van de beschikbare ruimte kan een zolderkamer gemaakt worden die voor diverse doeleinden ingezet kan worden.

Bouwen van een zolderkamer
Voordat begonnen wordt met het bouwen van de zolderkamer dient nagegaan te worden of de beschikbare ruimte voldoet aan de wensen en eisen. Daarnaast moet gekeken worden of het plafond geschikt is om het gewicht van een extra leefruimte te dragen. In veel gevallen moet er voor woningen gebouwd voor 1970 een aanpassing gemaakt worden om het gewicht van de nieuwe zolderkamer te kunnen dragen.

Daarnaast dient vooraf gekeken te worden naar de bestemming, het kostenplaatje en er dient nagedacht te worden over de toegang tot de nieuwe zolderkamer. Of de nieuwe kamer gebruikt zal worden als extra slaap – of speelkamer of als ruimte om een hobby uit te oefenen, licht is van eminent belang om de ruimte goed te gebruiken. Ook hiermee dient dus rekening gehouden te worden, voordat met de verbouwing begonnen wordt.

Tips bij het bouwen van een extra kamer op zolder
Vergeet de volgende zaken niet als de beschikbare ruimte onder het dak omgebouwd wordt tot extra ruimte:

– Isolatie: in veel gevallen moet er extra isolatie aangebracht worden, waarmee de temperatuur het hele jaar door aangenaam is.
– Elektra en verwarming: veelal moet het hele systeem in huis aangepast worden om ook de nieuwe kamer van stroom en verwarming en eventueel water te kunnen voorzien.
– Afwerken: hou bij het afwerken rekening met de lichtinval. Door voor lichte kleuren te kiezen wordt de ruimte optisch groter.
– Gebruik voor het afwerken van de muren lichte materialen die makkelijk te verwerken zijn zoals gipsplaten.

Related Posts

1 Reactie

Bas 18 december 2016 - 17:35

Bedankt voor de tips.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.