Home Ruimte Waar let je op bij het kiezen van zonwering?

Waar let je op bij het kiezen van zonwering?

Door bouwsuper

Er zijn verschillende soorten zonwering die schaduw kunnen bieden op je balkon, terras of in de tuin. Maar welke zonwering past bij jouw woning en bij jouw wensen? Door de diverse soorten zonwering kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, wij delen graag de verschillende opties om je keuze makkelijker te maken.

Vrij zicht met screens

Op zoek naar zonwering dat je zicht niet belemmerd? Dan zijn screens de perfecte oplossing voor je woning. Screens zijn vergelijkbaar met rolgordijnen maar bevinden zich aan de buitenkant van de woning. Door het gebruik van screens wordt de zonnewarmte gereduceerd in de woning, maar is het nog wel mogelijk om lekker naar buiten te kijken.

Screens worden gemonteerd aan de bovenkant van het raam dus zodra de zon niet schijnt, zie je vanuit de binnenkant niet dat de woning beschermd kan worden tegen zonnewarmte. Het uitrollen van de screens kan handmatig, net als een rolgordijn maar kan ook geautomatiseerd met een afstandsbediening of zelfs op zonne-energie. Tevens is zonwering VELUX gemakkelijk te combineren met dakramen en raamdecoratie zoals rolgordijnen.

Dubbele zonwering met knikarmschermen

Knikarmschermen bieden multifunctionele zonwering. Met een knikarmscherm houd je de zon binnen weg doordat het scherm ver uit gerold kan worden. Daarnaast is het mogelijk om buiten ook gebruik te maken van de zonwering. Het scherm rolt horizontaal uit vanaf de bovenkant van uw raam. Hierdoor biedt de zonwering tevens bescherming terwijl je buiten zit.

Met een knikarmscherm heb je geen parasol meer nodig. Ook de voet van een parasol staat niet meer in de weg. Knikarmschermen kan je gemakkelijk met de hand uitrollen maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een geautomatiseerd systeem. Let er wel op dat je de knikarmschermen met stormachtig weer op komst volledig inrolt. Doordat de zonwering horizontaal uitsteekt zou het zonde zijn wanneer de schermen beschadigden door storm.

Zon weren met uitvalschermen of markiezen

Een optie om de zon te weren zijn uitvalschermen. Dit zijn schermen van zonwerend materiaal dat boven je raam wordt gemonteerd en verticaal naar beneden wordt uitgevouwen. Een uitvalscherm rolt tot laag uit en is dus ook geschikt voor het weren van een lage avondzon. Een uitvalscherm is echter niet geschikt om buiten onder te zitten. Ben je dus op zoek naar zonwering die de zon binnen tegenhoudt? Dan zijn uitvalschermen iets voor jou.

Ook markiezen bieden soortgelijke zonwering. Waar markiezen niet geschikt zijn voor een lage avondzon, bieden zij wel zonwering tegen zonlicht vanaf de zijkant. Ideaal voor woningen waar de zon op verschillende manieren naar binnen schijnt gedurende de dag. Markiezen geven een nostalgisch gevoel, maar in de juiste kleuren passen ze perfect bij je woning.

Hopelijk is nu duidelijk wat voor soort zonwering het beste past bij jouw woning. De keuze is maar net afhankelijk van het doel waarmee je de zonwering wilt gebruiken. Wil je meer lezen over het installeren van zonwering op kunststofkozijnen? Hier lees je daar alles over.

Related Posts