Home Wonen Lekkage wat te doen

Lekkage wat te doen

Door bouwsuper
Lekdetectie

Er is niets vervelender dan te ontdekken dat er een lekkage is ontstaan. Want waterschade is duur, het kan gaan schimmelen en is daardoor ook nog eens onhygiënisch. Gelukkig bestaat er lekdetectie. Een loodgieter heeft allerlei specialistische apparatuur waarmee hij de bron van de lekkage op korte termijn achterhaalt. Wanneer de lekkage snel gedetecteerd is, kan je ergere schade vaak voorkomen. Wil je weten wat lekdetectie is en wat het voor jouw lekkage kan betekenen? Lees dan gerust verder.

Het voordeel van het inzetten van lekdetectie voor jouw lekkage

Lekdetectie is de nieuwste en meest efficiënte manier waarmee een loodgieter de bron van een lekkage kan opsporen. Wat deze methode zo goed maakt, is het feit dat er geen onnodige sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Met lekdetectie kan de loodgieter namelijk door muren of plafonds heen kijken, zonder eerst een kijkgat te hoeven maken. Dit scheelt enorm veel herstelwerkzaamheden en extra kosten. Daarnaast kan er door het inzetten van lekdetectie veel sneller een begin worden gemaakt aan het stoppen van de lekkage. Het water heeft dus minder tijd om schade aan een huis toe te brengen.

Welke vormen van lekdetectie zijn er op de markt?

Lekkage

Vaak weten de loodgieters alles van de mogelijkheden om lekdetectie in te zetten. Zij bezitten hightech apparatuur waarmee de lekkage al snel verdwijnt. De meest bekende manier van lekdetectie is toch wel die met een infraroodcamera. Hiermee kan de loodgieter lekken in warmwaterleidingen blootleggen. De infraroodcamera zorgt er voor dat ze warmteverschillen in muren of plafond vastleggen, wat de bron van de lekkage kan duiden. Maar ook lekdetectie door middel van ultrasone geluiden is een veel gebruikte techniek in het werkveld. Hiermee zetten ze geluidsgolven in die de loodgieter vertellen waar het lek zich precies bevindt.

Maar ook endoscopie kan een efficiënte manier zijn voor het opzoeken van de bron van het lek. De loodgieter zorgt ervoor dat hij met een camera de leiding in gaat om het lek op die manier op te sporen. Het fijne is, dat de loodgieter vaak meerdere technieken beoefend. Hij/zij weet precies welke soort lekdetectie het meest geschikt is voor een bepaald huis. Schakel vooral een professional in als je snel en zonder al te hoge kosten van jouw lekkage in huis af wil komen. Het lek wordt op vakkundige wijze gerepareerd.

Bron: https://lekdetectiecentrale.nl/

Related Posts