Home Klustips Leg EPDM folie met dit stappenplan op je tuinhuis

Leg EPDM folie met dit stappenplan op je tuinhuis

Door bouwsuper
Leg EPDM folie met dit stappenplan op je tuinhuis

Als je net een EPDM pakket hebt gekocht dat uit de folie en lijm bestaat, twijfel je misschien nog of je de dakbedekking zelf gaat aanbrengen of je hiervoor een dakdekker inhuurt. De laatste optie kost natuurlijk meer geld, al duurt het klusje vaak wel minder lang. Desondanks is het aanbrengen van EPDM niet heel ingewikkeld. In dit artikel geven we je daarom een stappenplan dat je hiervoor kunt gebruiken, terwijl we ook uitleggen wanneer je deze taak kunt uitvoeren.

Het aanbrengen van EPDM folie op je tuinhuis van je hout kun je niet altijd doen, dit hangt namelijk van de weersomstandigheden af. Het moet namelijk beslist droog zijn, terwijl de temperatuur ook een rol speelt. Zo kun je in de winter beter geen EPDM plaatsen op een plat dak, het moet namelijk minstens 5 graden Celsius zijn. Is het kouder? De EPDM lijm kan dan niet goed drogen en uitharden. Daarnaast is het trouwens ook belangrijk dat het dak van je tuinhuis stofvrij en volledig schoon is. Als dit het geval is en de weersomstandigheden ook geschikt zijn, kun je dit stappenplan toepassen voor het aanbrengen van EPDM folie.

Leg het EPDM dat je gekocht hebt op https://www.interexpress.nl/ op het dak van je houten tuinhuis. Rol het terug tot circa de helft van je dak. Spuit nu de lijm op het dak, dit moet je na rond de 30 centimeter steeds weer doen. Vervolgens moet je de kitlijnen ook nog haaks spuiten, doe dit in de richting van het dakbeschot. Je zult nu op het halve dak allerlei lijnen lijm hebben gespoten.

Nadat je dit gedaan hebt, moet je het EPDM weer terugrollen. Hierbij is het belangrijk om de folie stevig aan te drukken. Komt er ergens een dakdoorvoer? Snijd op deze plek een gat. Overigens is het beter om dit gat eerder wat kleiner dan wat groter te maken. Je kunt de buis er dan doorheen drukken zonder dat je kans op waterschade hebt.

Op het EPDM moet je bij de dakdoorvoer veel kit spuiten. Druk dit ook goed aan nadat je de buis hebt geplaatst. Eventueel kun je hiervoor een roller gebruiken. Vervolgens is het tijd om de hoekstukken van de daktrim te monteren, dit doe je eerst op het boeideel. Nadat je alle daktrimmen en hoekstukken geplaatst hebt, kun je het overtollige EPDM eenvoudig wegsnijden met een stanleymes.

Related Posts