Home Wonen Laminaatvloeren voor in je huis

Laminaatvloeren voor in je huis

Door bouwsuper
Laminaat

Wanneer je een huis hebt dan wil je het er natuurlijk gezellig en knus hebben. Het is daarnaast ook belangrijk om het lekker schoon te houden. Wanneer je hele huis immers helemaal vies is dan is het niet zo genieten van je woning. Het begint allemaal bij een goede vloer. Wanneer je een mooie laminaatvloer kiest dan ben je al een heel eind. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen je een laminaatvloer met een voeg kiezen, zonder voeg en in vele verschillende kleuren. Er zijn natuurlijk ook nog andere mogelijkheden, zoals tapijt, vinyl of pvc. We bespreken graag de verschillen en de redenen om hier wel of niet voor te kiezen. Het is dan mogelijk om voor jezelf een goede keuze te maken. Uiteraard spelen de kosten ook een rol en de levensduur van het materiaal. Laten we snel van start gaan.

Waarom voor laminaat kiezen?

Laminaat is een materiaal wat zich eigenlijk al bewezen heeft in vele huizen. Het is mogelijk om het in de woonkamer te leggen, de slaapkamers en zelfs in de keuken. Het materiaal is sterk, krachtig en gemakkelijk te leggen. Doordat het een eigen ondervloer krijgt kun je ook nog eens zelf bepalen hoe je het gaat isoleren. Wanneer je vloerverwarming hebt is dat trouwens ook geen probleem. Er zijn volop verschillende soorten laminaatvloeren waar je voor kunt kiezen welke goed samengaan met vloerverwarming. Daarnaast is er volop keuze. Er zijn vele gladde laminaatvloeren waar je voor kunt kiezen in tal van kleuren. Wit, eiken, beuken, warm, modern, fris en met een motief. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat het eigenlijk een hele opgave is om een keuze te maken. Het is echter goed en gunstig, omdat je zo een vloer kunt kiezen welke in jouw huis past en bij jouw stijl. Er zijn een aantal websites in Nederlands waar je informatie kan vinden over de verschillende soorten laminaat. Een voorbeeld hiervan is de website Bebolaminaat.nl. Het Bedrijf Bebo laminaat verkoopt en geeft informatie over de verschillende soorten laminaat die er op de markt zijn.

Laminaat 2

Laminaat is daarnaast ook duurzaam. Een goede laminaatvloer kun je gemakkelijk vele jaren gebruiken. De kwaliteit is door de jaren heen alleen nog maar beter geworden en de toplagen zijn sterk. Het is trouwens mogelijk om de intensiteit van het gebruik af te stemmen op de laminaatvloeren. Hierdoor is het dus mogelijk om een laminaatvloer te kopen, die qua prijs ook past bij hoe je hem gaat gebruiken. Wel zo prettig natuurlijk. Je portemonnee moet het natuurlijk wel allemaal bekostigen en waarom zou je een hoge intensiteit vloer kopen voor in je slaapkamer, waar je alleen op blote voeten of op je sokken loopt. Toch? Het is immers wat anders dan in de hal of in de woonkamer, waar je elke dag actief bent.

Laminaatvloeren of toch vloerbedekking? Of een tapijt?

We begrijpen best, dat je graag een vloerbedekking in je huis zou willen hebben. Het is lekker warm en knus. Vooral in de wintermaanden is het prettig. We noemden net al de vloerverwarming, welke eigenlijk dit probleem tackelt. Ook is het zo, dat een laminaatvloer veel langer mee gaat. Daarnaast zal je minder stof in huis hebben, wat beter is voor de gezondheid en ook voor je hele huis. Het schoonmaken van een laminaatvloer gaat tien keer makkelijker dan het schoonmaken van een vloerbedekking. Het alternatief is trouwens ook nog eens het kopen van een goed tapijt voor in je huis. Het voordeel is, dat je deze op iedere plek in je woning kunt gaan leggen en hij ook lang meegaat. Het is het beste compromis wanneer je echt niet kunt kiezen. Waarom niet een tapijt op je laminaatvloer!

Pvc of laminaatvloeren

De trend van de laatste jaren is, dat men voor een pvc vloer kiest. De pvc vloeren zijn relatief gemakkelijk te leggen. Het nadeel is dat ze wat duurder zijn. Ze zijn wel steviger en sterker dan laminaat, waardoor ze langer meegaan. Het is een uitstekend product en een echte concurrent van de laminaatvloeren. Wanneer je hier echter voor kiest dan zal je iets meer moeten betalen, omdat de laminaatvloeren een stuk duurder zijn. Het is goed om de juiste keuzes te maken en aan de lange termijn te denken. Wanneer je huidige budget het niet toelaat kun je het ook nog later doen. Soms is een duurdere laminaatvloer nog wat goedkoper dan een pvc vloer en kun je hier meer van genieten. Simpelweg, omdat de wat duurdere laminaatvloeren ook wat mooier zijn. Schoonheid kost geld!

 

Related Posts