Home Wonen Laat glas met patronen je interieur verfraaien

Laat glas met patronen je interieur verfraaien

Door bouwsuper
Laat glas met patronen je interieur verfraaien

Ben je op zoek naar een manier om wat visueel belang toe te voegen aan je huis of kantoor? Gedessineerd glas kan de perfecte oplossing zijn. Dit type glas is ontworpen met een direct in het oppervlak geëtst patroon, zodat het zowel licht als privacy biedt en tegelijkertijd een unieke stijl toevoegt aan elke kamer. Dit is wat je moet weten over figuurglas en de vele voordelen ervan:

Ontwerpopties

Als het gaat om figuurglas heb je tal van opties tot je beschikking. Het meest populaire ontwerp heet “gematteerd”, waardoor het lijkt alsof het licht ondoorzichtig is en het zicht wordt belemmerd terwijl er toch natuurlijk licht doorgelaten wordt. Andere ontwerpen zijn “structuur”, met een diepere ets die een 3D-effect creëert, “mat geëtst”, dat lijkt op gezandstraald glas, maar met subtielere lijnen, en “decoratief”, met ingewikkelde patronen die een interessant visueel effect creëren. Voor welk uiterlijk je ook gaat, er is zeker een figuurglasproduct dat aan je wensen voldoet.

Duurzaamheid 

Gedessineerd glas is net zo duurzaam als gewoon glas, zodat de slijtage van dagelijks gebruik kan weerstaan zonder tekenen van ouderdom of schade te vertonen. Het vereist ook geen extra onderhoud of reiniging, dus zodra het in je huis of kantoorruimte is geïnstalleerd, hoef je je geen zorgen te maken over het nemen van extra zorg voor het. En omdat de patronen rechtstreeks in het glasoppervlak zijn geëtst, zullen ze na verloop van tijd niet vervagen of slijten zoals verf of andere coatings.

Veiligheid 

Veiligheid 

Naast de esthetische waarde biedt figuurglas ook enkele belangrijke veiligheidskenmerken, zoals verhoogde brandwerendheid en verbeterde geluidsisolatie. Veel soorten figuurglas zijn gemaakt met brandwerende materialen die kunnen helpen je huis te beschermen in geval van nood. Ze fungeren ook als isolatie tegen geluidsoverlast van buitenaf – een groot voordeel als je in een stedelijke omgeving of in de buurt van een drukke weg woont! En omdat ze natuurlijk licht in je ruimte toelaten, maar toch privacy bieden tegen buitenstaanders die naar binnen kijken, zijn ze ook geweldige toevoegingen voor badkamers en slaapkamers!

Overweeg figuurglas!

Over het geheel genomen kan figuurglas een uitstekende keuze zijn voor iedereen die visueel belang en veiligheidskenmerken wil toevoegen aan zijn huis of kantoorruimte. Met zijn duurzaamheid en verscheidenheid aan beschikbare ontwerpopties kan dit type decoratief materiaal gemakkelijk passen in elke decoratiestijl – of het nu modern of traditioneel is – waardoor het perfect is voor iedereen die iets unieks en tegelijkertijd tijdloos wil! Dus als je een manier zoekt om je interieur te verbeteren zonder de bank te breken, overweeg dan om figuurglas in combinatie met dubbel glas eens te proberen!

Related Posts