Home Klustips Klussen in de winter: 4 tips

Klussen in de winter: 4 tips

Door bouwsuper
Klussen in de winter

Klussen? Dat doen we meestal in de zomer. Maar ook in de winter zijn er vaak verschillende klussen te klaren. Maar hoe pak je dit nu aan in de winter? Wat doe je met gladheid, bevroren materialen of andere moeilijkheden? Met deze tips kun jij ook tijdens de winter gewoon lekker, veilig aan het klussen gaan.

1. De juiste werkkleding van een specialist

Het aanschaffen van speciale werkkleding voor de winter is natuurlijk geen overbodige luxe. Je wilt niet alleen veilig, maar ook graag lekker warm aangekleed zijn voordat je de deur uit stapt en de handen uit de mouwen steekt. Specialisten zoals engelbert strauss bieden werkkleding in alle vormen en maten, en daarnaast kun je hier ook andere belangrijke items en accessoires vinden zoals de juiste werkschoenen, handschoenen, en andere handige items om ook tijdens de winter lekker mee te kunnen klussen. Het is dan ook altijd verstandig om je werkkleding bij een specialist aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je de juiste items in huis hebt, dat de kleding lang meegaat en dat alles van de juiste kwaliteit is.

2. Pak de winterse klussen aan

Nu kun je tussendoor natuurlijk altijd even een schilderijtje ophangen, maar deze periode zijn juist de winterse klussen erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het (op tijd) schoonmaken van de dakgoot, het voorbereiden van de tuin op de winterse kou en natuurlijk het dichten van eventuele tocht punten. Dit zijn de klussen die ervoor zorgen dat ook je huis en tuin deze winter goed doorkomen.

3. Leef per dag

In de zomer plan je een klus in tijdens het weekend, of gewoon wanneer het je uitkomt. In de winter is dit vaak niet het geval. Het schoonmaken van de dakgoten kun je namelijk het beste doen voordat de sneeuw gevallen is, en niet wanneer de grond bevroren is en je ladder zomaar weg kan glijden. Begin dit soort klussen dan ook voordat de koude periodes aanbreken, en leef per dag. Staat er een klus op de planning maar is de grond bevroren? Dan kun je die klus beter even overslaan.

4. Focus op isolatie en ventilatie

De winter is nu eenmaal koud. Leg de focus dit klus seizoen dan ook op de isolatie. Voeg extra isolatie toe waar nodig, en zorg ook dat ruimtes goed geventileerd blijven. Het is namelijk al snel te fris om even een raampje open te zetten voor wat frisse lucht.

Related Posts