Home Klustips Je woning verbouwen en toch een leuke tuin

Je woning verbouwen en toch een leuke tuin

Door bouwsuper
Je woning verbouwen en toch een leuke tuin

Bij bouwprojecten heb je in en om de woning vaak een enorme hoop rommel. Uiteraard is het een chaos in de ruimtes waar gewerkt wordt, maar ook rondom het huis staan dingen waaraan goed te zien is dat er wordt geklust. Daarbij kun je denken aan afvalcontainers of een compressor om gereedschap van voldoende luchtdruk te voorzien. Toch is een verbouwing geen excuus om helemaal niets aan je tuin te doen. Het is weinig moeite om wat potten te vullen met een beetje aarde. Online kun je bloembollenkopen, dus een beetje sfeer in de tuin kost bijna geen tijd.

Zo vroeg mogelijk bloemen in de tuin

De behoefte aan nieuwe planten en bloemen is voor de meeste mensen het grootst in de winter. Meestal ziet de tuin en de natuur er vanaf eind oktober grijs en dor uit. De bodem ligt bezaaid met bladeren en in de tuin steken alleen nog wat uitgebloeide stengels uit de grond. Als je de tijd hebt gehad om die rommel op te ruimen ziet het er zo mogelijk nog triester uit. Redenen genoeg dus om zo vroeg mogelijk in het voorjaar te zorgen voor nieuwe planten. Dat kan het gemakkelijkst door bloembollen te gebruiken.

Eind aan de winterdip

Als bloembollen uit beginnen te komen is het nog vroeg in het jaar. Als de winterdip nog niet eens helemaal voorbij is, rond begin februari, kun je al kleine groene puntjes in de tuin zien opkomen. Dat zijn vaak sneeuwklokjes of krokussen. Je zal zien dat die al na een halve dag waarop het een beetje zonnig is beginnen te bloeien. Dat zorgt voor een fijn gevoel, want het is het eerste teken van het naderend voorjaar. Bloembollen zijn gemakkelijk in het onderhoud. Als ze in de volle grond worden gezet komen ze in de jaren daarna vaak vanzelf weer op.

Wanneer moet je bloembollen poten?

Wanneer moet je bloembollen poten

In de tuincentra zijn al vanaf september bloembollen te koop. Aangeraden wordt om die in de loop van het najaar te poten. Als je de bloembollen in de volle grond zet mag die niet al te vochtig zijn, want dan is er een risico dat de bollen verrotten. Wie laat in het najaar bollen gaat poten moet opletten dat het niet snel na het poten gaat vriezen. Bij het poten van bloembollen in een pot is het moment van poten minder kritisch. Je kunt nog wel in januari of februari bloembollen poten.

Verrassing tussen de bouwcontainers

Als je bloembollen in potten hebt gezet en die buiten tussen de afvalcontainers van de verbouwing plaatst, zorgt dat voor een bijzondere verrassing. Je zal zien dat het grijs van het afval ineens doorbroken wordt door het opvallende groen van de bladeren van de planten, en door de vrolijke kleuren van de eerste bloemen. Zelfs een eenvoudig sneeuwklokje of een vroege krokus zorgen al voor een totaal andere sfeer. Je zal zien dat iedereen die bij de verbouwing betrokken is energie put uit die bloeiende bloemen.

Related Posts