Home Wonen Je woning inrichten? 3 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Je woning inrichten? 3 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Door bouwsuper
Gietvloer

Gietvloeren winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Ze vormen steeds vaker de basis van nieuwe woninginrichtingen. Wat verklaart die plotselinge opmars? 3 belangrijke redenen waarom mensen voor gietvloeren kiezen.

1.      Gietvloeren hebben een strakke uitstraling

Een gietvloer geeft je woning een strakke uitstraling. De uitstraling van een woonruimte wordt voor een groot deel beïnvloed door de kleur en de afwerking van de vloer. Gietvloeren zijn uitvoerbaar in levendige en decoratieve kleuren en kleurencombinaties. Van een mooie egale kleur tot een gemêleerde uitstraling, alles is mogelijk. Kleurgebruik en contrast geven je vloer een dynamische look and feel. In de volgende uitvoeringen heb je gegarandeerd een unieke vloer:

  • Ingestrooid met flakes van een contrasterende kleur. Afgewerkt met een blanke lak krijgt de ruimte een bijzonder speelse en moderne vibe.
  • In betonlook. Door tijdens het gietproces twee kleuren te mengen ontstaat een vloer die zowel chic als industrieel oogt.

Door zijn veelzijdige uitvoeringen is de vloer perfect te combineren met uiteenlopende woonstijlen, van modern tot landelijk. Creëer sfeer met kleur- en materiaalcombinaties die je het meeste aanspreken. Of je gietvloeren nu combineert met trendy hoogglans designmeubelen of old school gestoffeerde zitmeubelen: voor elke stijl bestaat een passende gietvloer.

2.     Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Gietvloeren zijn vloeistofdicht en naad- en voegloos. Oftewel: hét recept voor een onderhoudsvriendelijke vloer! Een gietvloer wordt niet snel stoffig. Mocht er toch sprake zijn van oppervlakkig vuil, dan volstaat een stofzuigbeurt met parketborstel. Bij strepen of vegen is het verstandig om de vloer na afloop te dweilen. Met een mild, in wateroplosbaar reinigingsmiddel verdwijnt ook hardnekkiger vuil gemakkelijk.

Dankzij zijn waterafstotende eigenschap dringen vloeistoffen niet door in de vloer. Dat maakt gietvloeren ook zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie en gezinnen met kinderen.

3.     Gietvloeren zijn comfortabel in gebruik

In ruimtes waar veel wordt gelopen, zoals de woonkamer, bieden vooral polyurethaan vloeren meer woongemak. De flexibiliteit en elasticiteit van deze gietvloeren hebben een gunstige werking op de akoestiek. Diezelfde eigenschappen verbeteren ook het loopgemak. Alsof je op wolken loopt!

Last van koude voeten? Combineer de gietvloer voor extra comfort met vloerverwarming. Dankzij de snelle en gelijkmatige warmteafgifte voelen de vloeren nooit koud aan.

Een gietvloer voor elke gebruiksruimte

De gietvloeren van HIM uit IJmuiden zijn niet alleen trendy, maar ook bijzonder veelzijdig. Voor elke gebruiksruimte is er een geschikte gietvloer. Polyurethaanvloeren zie je vooral terug in woon- en slaapgedeeltes. Epoxyvloeren, een ander type gietvloer, vind je vooral in gebruiksruimtes die de zwaarste lasten moeten kunnen dragen, zoals inpandige garages.

HIM vloeren gaan jarenlang mee, zijn makkelijk te onderhouden en passen bij ieder interieur.

Voor meer informatie: www.him.nl

Related Posts