Home RuimteTuin Je tuinhuis inrichten: 5 leuke ideeën

Je tuinhuis inrichten: 5 leuke ideeën

Door bouwsuper
Tuinhuis inrichten

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuis. Een tuinhuis is niet alleen geschikt om allerlei gereedschap in op te bergen. Het is ook ideaal als klusruimte, thuiskantoor, creatieve werkruimte, relaxruimte en zelfs als eetkamer. In dit artikel lees je vijf leuke ideeën om je tuinhuis in te richten!

1. Een plek om te klussen in de tuin

Hou jij van klussen en heb je je gereedschap graag bij de hand? Dan is het tuinhuisje voor jou de perfecte plek om te klussen. Maak aan de muur een bord waar je je gereedschap aan kan hangen en voorzie een goede, stevige tafel om op te klussen. Let er ook op dat de ruimte goed geïsoleerd is wanneer je er in de winter aan de slag wil.

Wat ook handig is om in je tuinhuis op te bergen: elektrisch gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan een boormachine of grasmaaier. Op die manier kan je alles makkelijk aansluiten en aan het werk gaan. Daarnaast is het tuinhuis ook ideaal om producten in te bewaren die je gebruikt voor het tuinieren. Deze producten kan je in een kast bewaren, maar je kan hiervoor ook een aantal planken voorzien.

Inrichten van tuinhuis

2. Een gezellige eetplek

Sommige tuinhuizen hebben ook een terras. Hierdoor heb jij een fijne, overdekte plek om lekker te kunnen lunchen of barbecueën. Je hoeft heus niet op vakantie om een heerlijk zomers gevoel te ervaren. De geweldige zomeravonden kan je ook prima thuis beleven in je eigen tuin!

Zodra het ‘s avonds wat frisser word, dan trek je gewoon een stijlvolle body warmer aan. Zo heb je het altijd lekker warm, ongeacht hoe laat het wordt. Body warmers kan je onder andere vinden bij engelbert strauss. Deze webshop is gespecialiseerd in werkkleding, werkschoenen, gereedschap en kantoorartikelen. In tegenstelling tot sommige budgetketens bieden zij uitstekende kwaliteit.

 3. Een heerlijke relaxruimte

Voor mensen die dromen over wat extra ruimte om te ontspannen, kan een tuinhuis ook de uitkomst bieden. Richt je tuinhuis in als relaxruimte! Maak er een mooie ruimte van waar jij je rustig kan terugtrekken met een goed boek, een muziekje en een goed glas wijn. Zorg voor een comfortabele zetel of leuke hangmat in de richting van het mooiste uitzicht in de tuin. In Engeland doen ze dat trouwens al jaren. Daar zijn veel tuinhuisjes omgetoverd tot schattige theehuisjes. Waarom niet gewoon in je eigen tuin?

4. Een fijn thuiskantoor

Tuinhuisje inrichten

Werk je vaak van thuis uit? Dan is het wellicht een leuk idee om van je tuinhuis een thuiskantoor te maken. Je kan er in alle rust en stilte werken zonder gestoord te worden. Plaats een bureau, een comfortabele bureaustoel, zorg voor een goede internetverbinding en je kan aan de slag! En het leukste van alles: op het eind van de werkdag trek je de deur achter je dicht, hoef je slechts een paar meter te stappen tot je thuis bent, en je werkdag is voorbij!

5. Een creatieve werkplek

Ben jij graag creatief bezig? Maak van het tuinhuis dan je eigen atelier. Je kan er niet alleen in alle rust en stilte aan de slag, maar je kan er ook makkelijk al je verfborstels en boetseergerief in kwijt. Heerlijk creatief bezig zijn met zicht op de tuin, hoe inspirerend kan het zijn?

Tuinhuis

Heb jij een tuinhuis? Waarvoor gebruik jij je tuinhuis het meest?

Related Posts