Home Wonen Je eigen huis ontwerpen met behulp van AutoCAD

Je eigen huis ontwerpen met behulp van AutoCAD

Door bouwsuper
eigen huis tekenen

Je eigen huis is een plekje dat helemaal van jou is. Daarom zoek je wanneer je rond aan het kijken bent voor een koopwoning ook naar een huis dat voelt als ‘jouw huis’. Maar zou het niet fantastisch zijn als je meer invloed had op jouw woning dan dat? Als je een nieuwbouwhuis voor jezelf zou mogen ontwerpen? Het computerprogramma AutoCAD maakt dit mogelijk, omdat je hier technische tekeningen mee kunt maken. Het programma is dan ook razend populair in de bouw. Wij geven alvast een opzetje over hoe je voor het ontwerpen van je eigen woning aan de slag kunt met AutoCAD.

Volg eerst een AutoCAD cursus

Niemand kan zomaar toveren. AutoCAD is een programma met tal van mogelijkheden, om die onder de knie te krijgen is een basiscursus AutoCAD een essentiële eerste stap om te maken. Een AutoCAD cursus van CADdesign CADtrainingen is daarbij een goede keuze, want deze krijgen een hoge waardering van cursisten. CADdesign is ook een Autodesk Authorized Training Center. Je leert er van de beste: Harold Weistra, AutoCAD expert, is al 20 jaar actief als gecertificeerd instructeur en heeft als auteur al 25.000 lesboeken verkocht. De AutoCAD cursussen van CADdesign vinden plaats in kleine groepen. Dat is prettig, want zo is er ruimte voor persoonlijke aandacht voor elke cursist. De cursusleider kan het eenvoudig en doeltreffend uitleggen en weet snel knelpunten te vinden en op te lossen. Het enthousiasme waarmee hij de cursus geeft, met zeer veel passie voor het vak en veel plezier in lesgeven, werkt altijd weer aanstekelijk op de groep. Als naslagwerk hoort bij de cursus een duidelijk boek met ter zake doende uitleg en veel praktische voorbeelden die jou helpen beter te begrijpen hoe je de AutoCAD-software kunt gebruiken. Je krijgt een certificaat van deelname aan het einde van de training. Goede nazorg, indien nodig, is natuurlijk inbegrepen.

2D en 3D technische tekeningen

Wanneer je AutoCAD in de vingers hebt, na het opdoen van voldoende vaardigheden door middel van de cursus, kun je beginnen met het maken van technische tekeningen voor het ontwerp van jouw droomhuis. Daarbij maak je zowel 2D tekeningen die als een exacte plattegrond dienen, als 3D tekeningen waarmee je je ontwerp visueel kunt maken. Daarbij kun je ook de noodzakelijke pijpen, kokers en netwerken integreren.  De uitkomsten van jouw nauwkeurige ontwerp, want daar leent AutoCAD zich uitstekend voor, kunnen dienen als bouwplan.

Je creativiteit de vrije loop laten

AutoCAD geeft je dus de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Knap jij iedere keer weer af op die doorzonwoningen op de woningmarkt? Ontwerp dan een vloerenplan voor de begane grond die wel aan jouw eisen voldoet. Wil jij niet je toilet vlakbij de voordeur, probeer dan eens uit in je ontwerp waar je deze nog meer zou kunnen plaatsen. Wil je een sierlijke boog tussen je woonkamer en keuken, dan voeg je deze zelf toe. Wil jij dat er in een deel van je woonkamer het licht van boven kan komen, ontwerp dan een uitgebouwde benedenverdieping met een doorzichtig dak. Wil jij een badkamer die zo gevormd is dat je er makkelijk een inloopdouche, toilet, twee wasbakken én een jacuzzi in kwijt kunt, in plaats van zo’n postzegel als je bij sommige huizen krijgt? Je hebt het helemaal zelf in de hand. Ontwerp die ultieme mancave, teken die opnamestudio die je altijd al wilde. Wil je een bedrijf aan huis? Met AutoCAD kun je de teugels zelf in handen houden en precies de bedrijfsruimte ontwerpen die voor jou ideaal zou zijn. Kortom, de mogelijkheid voor jou om zelf architect te worden ligt binnen handbereik.

Related Posts