Home RuimteTuin Is een tuinkantoor iets voor jou?

Is een tuinkantoor iets voor jou?

Door bouwsuper
Is een tuinkantoor iets voor jou

Wil je graag vanuit huis werken, maar heb je geen kamer over om tot kantoor om te toveren? Overweeg dan een tuinkantoor te bouwen en in te richten! Het biedt je de ruimte die je nodig hebt, zodat jij in alle rust thuis kunt werken. Wat is een tuinkantoor precies, waar moet je rekening mee houden en welke voordelen heeft het jou te bieden?

Wat is een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is een thuiskantoor, maar dan in je tuin. Renoveer je bestaande bijgebouw of zet een nieuw tuinhuis op je erf. Deze werkplekken zijn geschikt voor kantoorruimte, maar ze zijn ook in te richten als kapsalon, massageruimte of werkplaats.

Wat heb je nodig voor een tuinkantoor?

Heb je internet nodig in je tuinkantoor? Als de werkruimte ver van het hoofdgebouw af staat, is het verstandig het netwerk door te trekken naar het bijgebouw. UTP is een mogelijkheid, maar het is minder stabiel dan glasvezel. Bovendien is het niet geschikt voor afstanden groter dan 100 meter. Glasvezel-internet is de betere optie. Kies voor een prefab glasvezel kabel. Deze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Plaats het in een mantelbuis om de kabel optimale bescherming te bieden.

Laat je een nieuw gebouw plaatsen? Controleer dan het bestemmingsplan. Een vergunning is zelden nodig, maar het kan per situatie en locatie verschillen. Vaak mag een bijgebouw enkel in het achtererfgebied gebouwd worden. Aan de zijkant van je huis mag in sommige gevallen ook. Ben je van plan je werkruimte het hele jaar door te gebruiken? Dan is isolatie en verwarming een noodzaak. Dit is sowieso aan te raden, want ook in de zomer is isolatie een grote plus. Hoe beter het gebouw geïsoleerd is, des te meer bespaar je op verwarmingskosten en airconditioning.

Wat zijn de voordelen van een tuinkantoor?

Wat zijn de voordelen van een tuinkantoor

Een tuinkantoor bespaart je reistijd en –kosten. Tegelijkertijd is het de ideale manier om je werk- en privéleven gescheiden te houden. Je moet namelijk wel de deur uit om naar kantoor te gaan. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in de ‘werkmodus’ komt wanneer je je tuinkantoor binnengaat en gemakkelijker in de ‘relaxmodus’ komt wanneer je thuiskomt. Heb je een kantoor in huis, dan heb je een minder duidelijke scheiding van werk en privé. Dit kan zowel je productiviteit tijdens werktijd als ontspanning na werk in de weg staan. Tot slot biedt een tuinkantoor je meer privacy dan een thuiskantoor. Dit is fijn als je collega’s of cliënten wilt ontvangen of als je eigen werkzaamheden voor geluidsoverlast zouden kunnen zorgen voor je gezinsleden. In dit geval is extra isolatie tevens aan te raden.

Related Posts